06.12.2019. ·
2 min

Istine i zablude o osnivanju preduzetničke firme

Istine i zablude o osnivanju preduzetničke firme

Da li već dugo razmišljaš o pokretanju sopstvenog posla? Imaš dobru ideju, shvataš da je možeš ostvariti i da će biti uspešna. Slušaš priče o tome kako su drugi postali ono što i ti želiš da budeš - svoji na svome, preduzetnici koji sami krče put i to im dobro ide.
Lepo zvuči i jedva čekaš da se i o tvom poslu priča i piše!

Međutim, znaš da sve zavisi od trenutka kada ćeš doneti čvrstu odluku: hoću da otvorim svoju firmu.

Šta te u tome sprečava?

Hajde da vidimo koje istine i zablude postoje kada je u pitanju pokretanje sopstvenog posla.

Zabluda #1

Registracija je komplikovana i ne mogu sam da popunim obrasce.

Nije komplikovana i obrasci nisu bauk, ako pažljivo pratiš korake i slušaš prave ljude kojima je posao da te provedu kroz proceduru otvaranja firme. Važno je samo da budeš smiren i imaš dovoljno strpljenja da slušaš i pratiš. Ovo će biti važno i kasnije, kada zvanično postaneš preduzetnik.

Zabluda #2

Procedura otvaranja firme je skupa.

Nije, a posebno nije ako odlučiš da ne angažuješ nekoga da završi tu proceduru. Imaš priliku da kroz online kurs Kako osnovati preduzetničku firmu saznaš koje su aktuelne cene usluga i visine taksi. Nema potrebe da gubiš vreme i lutaš od šaltera do šaltera. Prvo lepo pripremi sve informacije i dokumentaciju i za jedan dan registruj firmu.

Zabluda #3

Ne razumem šta mi pričaju.

Nisi jedini. Pravi je srećnik onaj koji iz prve može da shvati šta mu priča knjigovođa ili bili koji administrativni radnik. Ali ako se skoncentrišeš, pažljivo pratiš i usmeriš misli na otvaranje sopstvene firme, biće lakše i sigurno ćeš uspeti.

Plus, kurs koji smo pomenuli možeš da slušaš koliko god puta želiš, da se vraćaš lekcijama i savetima. Tako da - ne brini, shvatićeš sve što ti treba.

Zabluda #4

Napraviću grešku.

Prvo: nećeš. Drugo: ako se to desi - nema veze. Imaš u kursu i deo o najčešćim greškama. Jedna od najpoznatijih je FT1P (fali ti jedan papir). Ne verujemo da će faliti, videćeš.

Koje su onda istine o otvaranju preduzetničke firme?

Istija je jedna i jedina: ako je to tvoja želja - ostvari je! I javi se kada zvanično postaneš preduzetnik!

Srećno!

Obraćanje osobi muškog roda u ovom tekstu isključivo je iz stilskih razloga i nema nikakve veze sa rodnom (ne)ravnopravnošću. Usavršavanje i preduzetništvo podjednako dobro ide od ruke i damama. One su nekada posvećenije i odgovornije. Našu veliku podršku ima svako ko se trudi i želi da bude bolji.

Oceni tekst

4
10 glasova
Milena Petrović Bojković Milena Petrović Bojković

Milena Petrović Bojković, diplomirani filolog za srpski jezik koji već dugo živi u svetu digitalnog marketinga. Izabrala je da se bavi kopirajtingom i kreiranjem sadržaja za online nastup iz jasnih razloga: voli to da radi, dobro joj ide i stalno uči nešto novo. Na sajtovima krojacevaskola.com, uzkafu.rs i slovci.rs možete pročitati neke njene tekstove. Sve ostalo, što je godinama pisala, nalazi se na sajtovima, društvenim mrežama i promotivnom materijalu dosadašnjih klijenata. Među online kursevima Krojačeve škole možete slušati i njene, a biće ih još - o kreiranju sadržaja i nastupu na društvenim mrežama.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga