O kompaniji
184
Iskustva
98
Plate
Poslovi
Levi9 Technology Services logo

Levi9 Technology Services

4.3
08.11.2022.

Još 7 dana za prijave na najveće studentsko takmičenje u programiranju 5 dana u oblacima

Helloworld

Posetite profil kompanije Levi9.

5 dana u oblacima je studentsko takmičenje u programiranju, koje Levi9 IT organizuje u saradnji sa Udruženjem studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC iz Novog Sada. Posebno će biti interesantno zainteresovanima za Cloud tehnologije, a namenjeno je svim studentima IT orijentacije iz Srbije. Drugo izdanje takmičenja 5 dana u oblacima, koje je 2021. doživelo transformaciju promenom fokusa sa Java tehnologije na Cloud, održaće se od 15. do 19. novembra.Takmičenje je podeljeno u 2 dela – u prvoj Challenge fazi se od studenata očekuje da, u okviru od 48h, reše postavljeni Cloud zadatak, u kućnoj atmosferi, koristeći sve alatke kojih se sete. Uspešno rešen prvi izazov omogućuje učešće u drugom delu takmičenja, odnosno u Team Up-u, koji će biti realizovan u formi hakatona, u prostorijama kompanije Levi9 IT u Novom Sadu.

Najbolji studenti takmičari biće deo timova koji će u subotu, 19. novembra, zajedno raditi na hakatonu, uz podršku mentora, IT eksperata iz Levi9. Najbolje rešenje biće nagrađeno vrednim nagradama. Ipak, studenti uvek ističu iskustvo i kontakt sa praksom kao najveću nagradu nakon učešća u hakatonu koji Levi9 organizuje od svog osnivanja, od 2005. godine. Mnogi Najneri su svoj prvi susret sa Levi9 kompanijom imali upravo kroz ovaj program. Jedan od njih je i prošlogodišnji takmičar Miloš Popović, koji je učestvovao kao student Fakulteta tehničkih nauka, a nekoliko meseci kasnije postao deo Levi9 tima, kao DevOps Junior.


Svojim kolegama, mladim developerima, Miloš je iz prve ruke preneo iskustvo o ovom izazovu u programiranju, koji je stvorio odskočnu dasku u njegovoj karijeri i otvorio mu put ka prvom zaposlenju. Opisao je kako je organizovano samo takmičenje, koliko su bili zahtevni zadaci i šta je novo naučio kroz ovo iskustvo.

“Mi smo, recimo, u prvoj fazi takmičenja imali zadatak da napravimo relativno jednostavnu aplikaciju za računanje troškova izmišljenog Cloud servisa. Aplikaciji se prosledi JSON sa podacima o korišćenju servisa, a aplikacija na osnovu cenovnika treba da vrati troškove. Sve je proteklo poprilično opušteno, pošto ima sasvim dovoljno vremena da se zadatak uradi ispravno i da kod bude kvalitetan”, ohrabrio je Miloš svoje mlade kolege da se prijave i učestvuju u ovom izazovu.

Dodao je da je druga faza, u kojoj se zadatak rešava timski, ono što je njemu zapravo bilo zanimljivo: “U finale prolazi 16 najboljih takmičara, formiraju se timovi i radi se na unapređenju zadatka iz prve faze. U našem slučaju je, konkretno, trebalo dodati još neku funkcionalnost, a komplikovaniji deo je bio da se sve to isporuči na AWS cloud. Nemojte da vas to uplaši, svaki tim dobija mentora! Nama je mentor pomagao u rešavanju problema i nedoumica pošto je, u tom trenutku, AWS skoro svima bio nepoznat.”

Miloš je imao i par saveta za buduće takmičare: “Ako vam ostane vremena u prvoj fazi, iskoristite ga da sredite kod i arhitekturu aplikacije, jer će vam tako biti lakše da u finalu dodate nove funkcionalnosti. Takođe, savetujem da pre finala pogledate neki video o AWS servisima (EC2, S3, Lambda), da se malo bolje upoznate sa istim. Ovo će vam dati ogromnu prednost!”

Miloševo iskustvo će, sasvim sigurno, biti korisno kandidatima koji će učestvovati na ovom takmičenju, dok će za sve one koji se još uvek nisu prijavili biti dodatni podsticaj da to urade najkasnije do 15. novembra.

Prijavite se već danas, ukoliko želite da steknete nova znanja, da sarađujete sa iskusnim Levi9 mentorima, da se zabavite, družite, ali i da osvojite vredne nagrade!

Galerija