30.10.2020. ·
5 min

Još jedan dosadan newsletter? Uuu, nije, ovaj je cool!

HelloWorld
0
Još jedan dosadan newsletter? Uuu, nije, ovaj je cool!

Nema tog marketinga niti statistike koji mogu da pobede mišljenje čoveka od krvi i mesa (čitaj: korisnika) o nama. Ivan Kuzmanović nam je danas ulepšao inbox i ozario lica ovim tekstom koji je samoinicijativno napisao o HelloWorld.rs

"Kada na nekom sajtu naletite na sekciju u kojoj piše „prijavite se na mejling listu (newsletter)“, koliko nas je u tom trenutku pomislilo: “Uf, opet reklamno spamovanje inboxa”, “Šta će mi to, ne treba mi!”, “Ko ima strpljenja da čita to?”, i slične fraze? Takva reakcija je česta, jer se automatski sklapaju mejlovi putem određenih servisa. Šta ako bih vam rekao da postoji newsletter koji ne dosađuje sa svojim reklamnim ponudama i ostalim strategijama zbog kojih nam dođe da zavrljačimo komp kroz prozor, a opet održavaju kontakt sa svojim subscriberima?

Već vidim izraze na licima poput “ma da, va važi, koga ti ložiš“, “zaobiđi me, molim te”, “lupetaš gluposti”, i slične ispade (da ne kopamo dublje), ali postoji jedan newsletter na koji se sa osmehom na licu klikne na njega kad doleti u inbox, koji kad pročitaš, nemaš ogromnu želju za peglom, nemaš onaj osećaj u stomaku od kog ti se… Ok, jasna je slika i da ne dužimo dalje, reč je o ekipi iz “Hello world” portala.

Ne treba ih nešto specijalno predstaviti, već duže vreme su prisutni i poznato je čime se bave. Zapošljavanje ljudi u Srbiji je ozbiljan i izazovan posao, ali ono što izdvaja ovu ekipu od drugih je upravo ta komunikacija sa korisnicima njihovog portala. Nije klasičan scenario, meni treba posao, pretražiću na ovom sajtu, zaposliću se i to je to. Cilj jeste isti, ali kad se dostigne cilj, imaćete želju da ostanete u kontaktu sa njima. Da ne bi davio mnogo, bacite pogled na ovaj link, pa vidite kako to izgleda.

Iz njihovog hub-a dolaziće vam rezultati craft-ovanja određenih servisa koje će predstaviti kroz newsletter, što je u suštini i poenta…

I kakav je to giga, mega, ultra, super – sonični newsletter? Pa rekao bih, kreacija niza socijalnih skilova u kombinaciji sa tech frazama i motivima koji ga čine zanimljivim, propraćenih humorom, totalno izbegavajući kliše klasičnog nutkanja određenih usluga, proizvoda ili inovacija. Ovako upakovan mejl, rečima ne može se opisati i dočarati osećaj, morate prosto da vidite da biste znali o čemu pričam.

Kada se prijavite na portal, tada ćete se i prijaviti na newsletter, ali to nažalost znači da vam je potrebna njihova usluga, što je veliki bummer. Bez brige, uz njihovu pomoć ćete skratiti taj put do pronalaska odgovarajuće pozicije.

U međuvremenu ćete povremeno komunicirati sa osobom koja smišlja newsletter (nije bot kao što je standard, jer nije noreply email), koju mi nećemo otkriti imenom i prezimenom, to ćete otkriti sami :), ali mogu da uputim sve pohvale na NJEN (toliko ću vam otkriti) račun i garantujem da vam kursor vašeg glodara neće po defaultu ići na delete ili trash kad vam stigne e-mail.

Iz njihovog hub-a dolaziće vam rezultati craft-ovanja određenih servisa koje će predstaviti kroz newsletter, što je u suštini i poenta, gde vas upoznaju sa foricama koje su vam dostupne, a zauzvrat dobijate poklončiće ili neke nagradice u digitalnoj valuti (popust na online kurseve na primer). Zanimljivo je napomenuti “IT insajder”, kao jednu od njihovih servisa. Svakako ne spamuju inbox i sa određenom dozom humora će vas svakako zainteresovati da pročitate o aktuelnim dešavanjima i promocijama.

Što se tiče samog portala (sad preuzima geek u meni), odlično je osmišljen, funkcionalan je, lepo i jednostavno dizajniran i tokom korišćenja nisu primećeni neki bagovi. Nije izrađen kroz CMS (što je za pohvalu), nije nužno od nekog značaja, ali lično volim kad je u nešto uloženo vreme i znanje za izradu, nego iskoristiti već gotovu temu. Responzivan je i može se lako koristiti i na mobilnim uređajima.

Servisi koji su na raspolaganju, izazovno je izraditi takve funkcionalnosti, pa sve pohvale idu dev timu. Pored očiglednog servisa pretrage oglasa za posao i pomenutog IT insajdera gde ocenjujemo poslodavce i njihove intervjue, „alttab“ je servis gde se vrši komunikacija sa poslodavcem o definisanju uslova i pitanja o poziciji, sa diskretnim motivom iz matrix franšize. Svakako nov i drugačiji način pronalaženja zaposljenja, proverite.

Naravno, tu je i neprevaziđeni blog ili “IT kolumna”, gde se mogu pročitati tekstovi iz sveta IT, kurseva, raznim dešavanjima… Sve u svemu odlična ideja, skockana i upakovana u geek fazonu sa prilično jednostavnim interfejsom, gde se svako može sa lakoćom snaći i kretati kroz portal.

Postoji još zanimljivosti koje nudi portal, ali ne bih mnogo smarao sa opisom, jer i ovo vreme što ste uložili u  čitanje je za veliku pohvalu, a i da vam ostavimo prostora za browsing i istraživanje. Bezveze da vam sve serviramo na tacni :P.

Da ne bude zabune, ovaj tekst nije sponzorisan na bilo koji način, niti će ikakvu korist imati Hello World portal. Prosto, jednoj 9-kici se svidela inovativno pisanje newslettersa, kao i ideja koju je ova ekipa sprovela u delo, a ovaj blog sajt i služi da približi IT svet svima koje tako nešto zanima.

Portal je posmatran sa tehnološkog gledišta jedne geek 9-ke. Sve što pišemo i radimo potkrpljeno je znanjem i iskustvom od ranije, ali još smo na početku svoje online prisutnosti i okupljanju ekipice, tako da ovi tekstovi služe da približe tehnologiju svima i usput se zabavimo pišući i učeći. Ukoliko vas zanima više o 9-kama možete videti na ovom linku."

Tekst je preuzet sa: blog.devetdesign.rs

Oceni tekst

4
4 glasa

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima