16.10.2023. ·
1 min

Kako je jedna kompanija smanjila ugljenični otisak uz pomoć digitalne transformacije

HelloWorld
0
Kako je jedna kompanija smanjila ugljenični otisak uz pomoć digitalne transformacije

Meksička IT firma Global HITSS, podružnica vodećeg telekomunikacionog provajdera u Latinskoj Americi, neumorno radi na razvoju digitalnog društva. Osim fokusa na integraciji informacionih tehnologija s ostalim digitalnim servisima i komunikacijom, ključna misija kompanije jeste uspostavljanje kulture energetske efikasnosti.

Međutim, put ka ovoj misiji bio je ispunjen brojnim tehničkim i praktičnim izazovima. Staromodni, neprecizni i neskalabilni sistemi za praćenje potrošnje energenata bili su glavna prepreka. Manje precizni ručni sistemi i dugi sistemi za obradu podataka otvarali su prostor za ljudske greške, koje su komplikovale analitičke procese.

Digitalna revolucija u pristupu održivosti

Kroz put digitalne transformacije, Global HITSS se fokusirao na razvoj rešenja za upravljanje energetskom efikasnošću. U ovom kontekstu, prioritet je bio precizno merenje i analiza potrošnje energije kako bi se smanjio ugljenični otisak kompanije. Global HITSS je prepoznao potrebu za jedinstvenom softverskom platformom koja će objediniti različite izvore podataka i omogućiti tačno merenje emisija i potrošnje, kao i efikasnost strategija za smanjenje troškova.

U realizaciji ovog ambicioznog plana, kompanija se oslonila na ekspertizu SAP-a, lidera u oblasti ERP softvera. Upotreba SAP-ove Business Technology Platforme (BTP) omogućila je efikasno prikupljanje, obradu i analizu podataka, uključujući mesečne račune za potrošnju energije.

Pionirska inicijativa sa globalnim uticajem

Od uvođenja platforme u maju 2022. godine, zabeležene su značajne uštede: 14% u potrošnji električne energije, 9% u potrošnji vode i 5% u potrošnji prirodnog gasa. Pouzdani podaci sada omogućavaju zaposlenima da donose informisane odluke brže nego ikada. Takođe, period potreban za prikupljanje podataka i izveštavanje skraćen je deset puta.

Za svoj inovativni doprinos, Global HITSS je nedavno bio finalist na SAP Innovation Awards 2023, što dodatno potvrđuje uticaj i značaj ovog revolucionarnog pristupa održivosti.

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima