27.02.2023. ·
1 min

Kako naći posao u IT-u u Srbiji?

Kako naći posao u IT-u u Srbiji?

Na nedavnom održanom događaju  Belgradegets.digital meetup u Novoj Iskri, Jelena Zelenović brend menadžerka HelloWorld-a imala je priliku da podeli svoja iskustva na temu „Kako naći posao u IT-u u Srbiji“.

Jelena je pokušala da odgovori na mnoga pitanja, a pre svega kako do prvog posla u IT-u, ali i kako se prekvalifikovati u IT industriju. Pored ovih pitanja, predstavljeni su i rezultati istraživanja Puls Srpske IT zajednice, gde su prezentovani podaci o najtraženijim pozicijama na IT tržištu kao i informacije o najatraktivnijim tehnologijama.

Događaj je bio namenjen zajednici međunarodnih profesionalaca i digitalnih nomada koji žive i rade u i iz Beograda. Pored Jelene na događaju je govorila i Jelena Kovačević, Account Manager u FatCat Coders.

Jelena Kovačević se osvrnula na celokupan proces selekcije kandidata. Govorila je i o najtraženijim veštinama prilikom zapošljavanja u IT industriji.

Oceni tekst

1
5 glasova
Marko Vučetić Marko Vučetić

Saradnik za odnose sa javnošću na sajtu HelloWorld.rs Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Nišu, gde je pisao naučne radove iz oblasti energetike, a sada piše PR tekstove i išao bi na TV gostovanja 24/7. Najveći lokal patriota u timu koji obožava svoju Kuršumliju i kaže da "Mladi menjaju sve(t)", što poslednjih godina kao aktivista u praksi stvarno i primenjuje.

1 komentar

Miki Miki 27.02.2023.
15
3

Gde možemo da pogledamo to?

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga