03.12.2019. ·
3 min

Koji hobi IT voli?

Koji hobi IT voli?

Samo jedan dan na poslu može svašta nešto da ti servira. Natrpan si poslom, ne znaš ni sam kako ćeš da stigneš sve da uradiš, a eto ga i stres koji se sam javi da začini sve. Ima rešenja i za sve ove stvari, vrlo je jednostavno. Zove se hobi!

Strast prema nečemu van radnog okruženja, može na bezbroj načina da poboljša tvoj profesionalan život na više fenomenalnih načina. Nešto velim iz svog iskustva, a istu stvar vidim u svom okruženju.

Vođeni ovom tematikom, rešili smo da malo istražimo i saznamo, kakve to hobije voli IT ekipa. Šta njih opušta i skreće misli sa dnevnih zavrzlama.

DRUŠTVENE IGRE

Veliki broj ljudi iz IT sveta baš uživa u društvenim igrama. Kako su ceo dan u većini slučajeva okrenuti monitoru, ovaj vid razonode predstavlja super način da se povežu i druguju s drugim ljudima. U ovu grupu ne spadaju video igrice, jer nema tog momenta bliskosti, šale na tuđ račun i uvek obavezne usputne klope.

CRTANJE / UMETNOST

Popularan hobi je i crtanje. Posebno se ističe veliki broj programera koji ima ovaj hobi. Oni su svakog dana u moru kodova i potreban im je beg od toga. Nije važno posedovati neku fensi opremu ili imati znanje Pikasa, dovoljno je crtati šta god ti padne na pamet u svoje slobodno vreme.

KUVANJE

Svi smo mi gurmani i to je fakat. Nemoj da te iznenađuje da visoko mesto među hobijima zauzima kulinarstvo. Kuvanje se izdvaja jer doprinosi momentu da se osete mirisi, ukusi, različite teksture hrane i to sve pod svojim prstima. Dodatni užitak je finalni obrok, koji praviš od različitih segmenata i sastojaka ili zadovoljsto ortaka, devojke ili familije.

ČITANJE

Nije veliko iznenađenje videti ovaj hobi na listi. Bezbroj puta si ustanovio da je ekranizacija nekog dela, potpuni fijasko. Knjige jednostavno imaju mnogo više detalja, time su snažnije i daju jači utisak. Jednu stvar koju svi ističu je da čitanjem ti sam konstruišeš sliku, što dodatno doprinosim razvijanju mašte i pruža istinsko zadovoljstvo.

Uz sve to, čitanje ti pruža edukaciju na svim mogućim nivoima.

VIDEO IGRICE

Sigurno jedan od najpopularnijih hobija. Uranjaš u svet fantastike i opuštatš se kompletno. Za ovaj hobi vreme i mesto nisu bitni. Ne mislim ovde samo na igre pucačine, video igre mogu da posluže takođe za učenje, vežbanje vijuga.

Tačno je da gejming svet raste svetslosnom brzinom, to ne znači da ti moraš biti superstar. Izbor video igara je nepregledan. Šta god ti prija, tebi je na dohvat ruke. A, pošto si pripadnik IT sveta kompjuter i telefon imaš. Tako da nemaš prepreku za uživanje.

 SPORT

Sport kao hobi ne samo što pruža zadovoljstvo u slobodno vreme, već donosi fenomenalan benefit za zdravlje. Mnogi biraju ovaj hobi i zbog socijalizacije. Trerniranjem nekog sporta, ti nećeš samo sedeti kući, već se krećeš i upoznaješ nove ljude. Nakon izvesnog vremena, promene koje počneš da primećuješ su drastične. Među najpopularnijim sportovima su borilačke veštine, joga, basket, trčanje i mali fudbal.

MUZIKA

Sigurno si primetio da svi u kancelariji imaju slušalice, nije to ništa slučajno. Svaki hobi koji smo pomenuli zahteva neku veštinu, lokaciju ili pomeranje. Kod muzike toga nema. Svi mi imamo neku pesmu / pesme koje su pravi okidač za zadovoljstvo.

Ovaj hobi obuhvata i sviranje instrumenta, ne samo slušanje muzike. Danas postoji bezbroj mogućnosti da se nauči sviranje, recimo gitare. Silne aplikacije to omogućavaju. Ovim hobijem otkrivaš nove apsekte i horizonte, što tek ima kul uticaj na tebe.

Da li ti imaš neki hobi koji nije na ovoj listi, a popularan je među IT družinom? Reci nam, pa da probamo i mi.

Oceni tekst

3
3 glasa
Nemanja Stojanović Nemanja Stojanović

Dugi niz godina proveo je u turizmu. Tada počinje polako da koketira sa marketingom, najviše u oblasti digitala. Ljubav prema pisanja nikad ga nije napustila gde god da je radio. Shodno tome, rešio je da napiše koje slovo za divan portal HelloWorld.rs. Poseduje i svoj sajt, gde razglaba i filozofira na razne teme.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga