23.11.2021. ·
4 min

Kompanija HTEC Group akvizirala jedan od vodećih svetskih dizajn studia iz Silicijumske doline 

HelloWorld
0
Kompanija HTEC Group akvizirala jedan od vodećih svetskih dizajn studia iz Silicijumske doline 

HTEC Group, jedna od najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu, ovom akvizicijom se pozicionira među svetske lidere u pružanju usluga razvoja digitalnih proizvoda. 

HTEC Group, globalna kompanija za konsalting, softversko inženjersvo i razvoj digitalnih proizvoda, koja je osnovana u Beogradu a ima sedište u San Francisku, 19. novembra je objavila akviziciju američke kompanije Momentum Design Lab, koja je globalno priznata kao jedan od najboljih produkt dizajn studija. 

Ovo je treća po redu i strateški najvažnija akvizicija kompanije HTEC Group. Pored toga što će dodatno osnažiti već razvijene kapacitete za razvoj digitalnih proizvoda, ova akvizicija za HTEC Group znači i to da sada globalno zapošljava preko 1000 ljudi, od kojih je preko 850 u Srbiji a 150 u SAD-u, Velikoj Britaniji, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Mađarskoj i Rumuniji. U kompaniji su uvereni da ce udvostručiti svoje poslovanje i naredne godine i dodatno ubrzati globalnu ekspanziju. 

Od svog osnivanja 2008. godine, kao startapa u okviru Poslovno tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta Univerziteta u Beograda, kompanija je ostvarila neverovatne rezultate i godinama najbrži rast u regionu, pa je tako u poslednje dve godine narasla četiri puta sa 250 zaposlenih u četiri tehnološko-razvojna centra u Srbiji na preko 1000 zaposlenih na 12 lokacija u šest zemalja Jugoistočne Evrope. 

Momentum kao najveću vrednost donosi dvodecenijsku ekspertizu, reputaciju i najkvalitetnije metodologije u dizajniranju digitalnih proizvoda, koja će HTEC-u pomoći da transformiše industrije i poslovanje svojih klijenata, kao i da svojim inovativnim digitalnim rešenjima unapredi kvalitet života ljudi širom sveta. U portfoliju kompanije Momentum se nalazi 40 kompanija sa Fortune 500 liste, kao i mnogobrojni zanimljivi startapovi, a svojim klijentima širom sveta je pomogla da dostignu ukupnu vrednost od preko 40 milijardi dolara. 

Osnovan 2002. godine u Silicijumskoj dolini, Momentum Design Lab je jedan od pionira u UX, CX, i produkt dizajnu, koji danas ima globalno prisustvo preko svojih kancelarija u San Mateu, Njujorku, Sidneju i Londonu. Pet godina za redom, kompanija je rangirana kao prva u svetu iz oblasti UX dizajna na popularnoj biznis platformi Clutch. Sa ekspertizom razvoja digitalnih proizvoda u domenu finansija, zdravstva, marketing tehnologija, medija i zabave, softverskih rešenja i proizvoda široke potrošnje, Momentum će upotpuniti postojeće inženjerske kompetence HTEC-a u istim oblastima. 

 “Presrećan sam što sam prošle nedelje u Beogradu imao to zadovoljstvo da predstavnicima Momentuma poželim dobrodošlicu u HTEC i da ih upoznam sa timom i našom kulturom. U Momentumu smo pronašli vrednosti koje su slične našima, a to su potreba za stalnim usavršavanjem i profesionalnim razvojem, vrhunska reputacija među klijentima i strast za prevazilaženjem njihovih očekivanja kada su u pitanju dizajn digitalnih platformi i proizvoda. Spajanjem našeg inženjerskog talenta sa inovativnim načinom razmišljanja iz Silicijumske doline, imamo dobitnu kombinaciju za pružanje usluga digitalizacije najboljim svetskim kompanijama. HTEC će nastaviti da aktivno traga i akvizira kompanije koje dele naše vrednosti i kulturu, a to je deo šire strategije za rast i dostizanje cilja da postanemo jedna od globalno vodećih kompanija za razvoj digitalnih proizvoda, kao i prva kompanija iz Srbije koja je izašla na Njujoršku berzu,” – rekao je Aleksandar Čabrilo, osnivač i generalni direktor HTEC Group. 

Osnivač Momentuma, David Tomson je povodom akvizicije rekao: “Mi kombinujemo tehnologiju, empatiju i maštu kada kreiramo digitalne proizvode. Već nekoliko godina smo u potrazi za pravim partnerom koji bi nam pomogao da zajedno rastemo u narednim godinama. Za kompaniju kao što je naša, koja redefiniše šta je moguće sa svojim klijentima, bilo je jako važno da nađe partnera koji će kvalitetom svojih tehnoloških usluga upotpuniti naš talenat za dizajn i našoj bazi klijenata pružiti još veće mogućnosti. Tehnološka ekspertiza kompanije HTEC je prevazišla sva naša očekivanja i veoma smo nestrpljivi da sjedinimo snage kako bismo zajedno nastavili da gradimo inovativne proizvode koji unapređuju i transformišu način na koji danas poslujemo.” 

O kompaniji HTEC Group 

HTEC Group je globalna kompanija koja pruža usluge konsaltinga, softverskog inženjerstva i razvoja digitalnih proizvoda najuspešnijim svetskim hajtek kompanijama, startapima, i korporacijama sa Fortune 500 liste. Osnovana u Beogradu, sa sedištem u San Francisku, lokalnim predstavništvima u SAD, UK, Holandiji, Švedskoj i Sloveniji, i 12 tehnološko-razvojnih centara širom Jugoistočne Evrope, HTEC se pozicionira kao snažan strateški partner koji svojim klijnetima pomaže u transformaciji poslovanja kroz razvoj naprednih tehnologija, digitalnih proizvoda i platformi u zdravstu, trgovini i prodaji, prevozu i logistici, finansijama, medijima, nauci i inženjerstvu.  

O kompaniji Momentum Design Lab 

Momentum je dizajn studio uz Silicijumske doline sa sedištem u San Mateu i kancelarijama u Njujorku, Londonu I Sidneju. Kompanija nudi usluge inovacija digitalnih proizvoda i korisničkog iskustva, a za svoj rad iz oblasti dizajna korisničkog iskustva UX je pet godina za redom birana za najbolju kompaniju na svetu od strane čuvene biznis platforme Clutch.co. Tokom svog dvodecenijskog postojanja, Momentum je pomogao raznim klijentima od startapova do Fortune 100 kompanija. 

 

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga