10.10.2019. ·
1 min

„Learning for the 21st Century” - besplatni treninzi programiranja robotića za decu

HelloWorld
0
„Learning for the 21st Century” - besplatni treninzi programiranja robotića za decu

Besplatni treninzi programiranja robotića za decu u Startit Centru Subotica. U periodu od septembra 2019. do aprila 2020. organizacija SEE ICT i Startit Centar Subotica radiće na sprovođenju projekta „Learning for the 21st century“ koji se sprovodi u partnerstvu sa UNICEF-om.

Polaznici će imati priliku da se upoznaju i poigraju sa malim robotima koji mogu da trče, skaču, crtaju, plivaju, igraju i izvode razne druge akrobacije.

Ideja projekta je da deca, starosti od 11 do 14 godina (V, VI, VII, VIII razred osnovne škole), kroz treninge steknu osnovna znanja o programiranju i razviju interesovanje za ovu temu. Sva deca od starosti od 11 do 14 godina, pozvana su da učestvuju u treninzima na kojima će učiti osnove programiranja i robotike. Polaznici će imati priliku da se upoznaju i poigraju sa robotima koji mogu da trče, skaču, crtaju, plivaju, igraju i izvode razne druge akrobacije. Tokom tri treninga od po tri sata naučiće kako da sami upravljaju robotima, koristeći jednostavan programski kod.

Prolaskom kroz ove treninge želimo da decu upoznamo sa novim tehnologijama pomoću kojih će razviti nova interesovanja i veštine korisne u svakodnevnom životu. Realizacija treninga odvijaće se u 12 gradova u Srbiji.

U skladu sa školskim smenama, odredili smo dva termina treninga za koja možete prijaviti svoje dete:

utorak, sreda, četvrtak od 9 do 12 časova i od 15 do 18 časova

Biće održano 9 trening sesija u Subotici, a u nastavku su datumi održavanja:

22 – 24. oktobar — prijavni formular

5 – 7. novembar — prijavni formular

12 – 14. novembar — prijavni formular

19 – 21. novembar — prijavni formular

3 – 5. decembar — prijavni formular

10 – 12. decembar — prijavni formular

Dete mora biti u mogućnosti da prisustvuje svih 3 sata koliko traje trening sesija, a sva oprema za realizaciju programa će biti obezbeđena od strane organizatora.

Za više informacija oko prijava možete kontaktirati Željka i Ninu putem sledećih mejlova: zeljko.crnjakovic@seeict.org ili nina@startit.rs.

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga