11.02.2019. ·
1 min

Letnja škola mašinskog učenja u Petnici

HelloWorld
0
Letnja škola mašinskog učenja u Petnici

Internacionalna letnja škola „Petnica Summer Institute of Machine Learning“ će se održati od 03. do 13. avgusta, u Petnici

Tokom prethodnih letnjih škola, diplomci i studenti su radili na zanimljivim projektima, kao što su - kako naučiti mašine da probleme rešavaju „samostalno“, kako računar može da nauči da sam reši Rubikovu kocku, da prepozna govor i razume tekst, da kreira veštačke fotografije...

Učesnici će biti u prilici da se kroz intenzivna celodnevna predavanja i radionice upoznaju sa osnovama mašinskog učenja i da obogate svoje znanje, kako teorijskim tako i praktičnim radom, kroz učešće u grupnim ili individualnim projektima na odabranu temu. U tome će im pomoći inženjeri Microsoft razvojnog centra u Srbiji, profesori Univerziteta u Beogradu, i drugi renomirani predavači iz ove oblasti.

Neke od tema koje će obuhvatiti ovogodišnja letnja škola su: osnove mašinskog učenja, učenje bez nadzora, konvolucione neuralne mreže, rekurentne neuralne mreže, učenje s podsticajem i brojne druge.

Zainteresovani diplomci i studenti osnovnih studija tehničkih i matematičkih disciplina se mogu prijaviti za letnju školu mašinskog učenja. Takođe su dobrodošli i studenti drugih disciplina, koji žele da nauče više o mašinskom učenju, a poznavanje matematike i programiranja smatraće se prednošću.

Konkurs za učešće u „Petnica Summer Institute of Machine Learning“ je otvoren do 28. februara, a prijavu možete izvršiti putem sledećeg linka.

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga