29.08.2022. ·
1 min

Letnja škola programiranja

HelloWorld
0
Letnja škola programiranja

Ove godine u periodu od 12. 08. do 20. 08. 2022. godine održana je „Letnja škola programiranja“ u Vršcu, gde je jedan od predavača bio i naš Boris Evetović, ispred Infostud grupe.

Poziv je bio namenjen svim učesnicima starijih razreda osnovnih škola. Boris je sa decom imao prilik da porazgovara i upozna ih sa programerskim životom i izazovima na tom putu. Osnovci su imali pregršt pitanja za našeg kolegu, a poznavajući Borisa znamo da je u malim glavama naših osnovaca posejao klicu interesovanja za ovu oblast.

Boris Evetović na Letnjoj školi programiranja za srednjoškolce

Osim stručnog dela programa, za polaznike i polaznice su bili i organizovani i rekreativne aktivnosti poput izleta, kvizova i večeri društvenih igara. Verujemo da su deca uživala u ovogodišnjem događaju i drago nam je da smo bili deo ovakvog poziva, jer nam je važno da pomažemo i podižemo digitalnu pismenost i interesovanja za programiranje od najmlađeg školskog doba.

Letnju školu programiranja organizuje Fondacija Petlja, u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija - ka radnoj snazi budućnosti“, koji sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Vlade Republike Srbije.

Oceni tekst

5
1 glas

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga