25.04.2019. ·
1 min

Međunarodni BEST akademski kurs u Nišu

HelloWorld
0
Međunarodni BEST akademski kurs u Nišu

Po jedanaesti put, lokalna BEST grupa Niš, organizuje međunarodni letnji BEST akademski kurs. U periodu od 21. do 28. jula će se okupiti 40 studenta, od čega 22 studenta različitih obrazovnih profila iz čitave Evrope i 18 studenata Univerziteta u Nišu. Tokom 8 dana, studenti će proći 23 sata teorijske i praktične nastave, a njihova stečena znanja biće proverena na završnom ispitu.

Tema ovogodišnjeg kursa je jedna od najpopularnijih u IT industriji, a to je Blockchain. Predavanja će biti na engleskom jeziku, a biće realizovana od strane stručnih profesora Univerziteta u Nišu, ali i predstavnika kompanija koje se bave ovom temom.

Pored sticanja znanja, domaći participanti imaće jedinstvenu priliku da rade i uče u internacionalnoj atmosferi, koja podstiče kreativnost i pozitivnu energiju. Osam dana provedenih na kursu su nezaboravno iskustvo koje širi vidike i pruža novu perspektivu učesnicima i stvara nova i trajna prijateljstva.

BEST (Board of European Students of Technology ) je neprofitna i apolitična studentska organizacija, koju čine i vode isključivo studenti. BEST, kao najveća evropska organizacija ovakvog tipa, okuplja prvenstveno studente tehnike, kao i studente ostalih prirodnih, ali i društvenih nauka, pruža im mogućnost za dodatno obrazovanje, stručno usavršavanje i podržava ih u realizaciji svojih potencijala.

Jedna od značajnijih mogućnosti koju BEST pruža studentima u toku cele godine je pohađanje stručnih kurseva širom Evrope, organizovanih od strane lokalnih BEST grupa na 97 univerziteta, u 34 zemlje širom Evrope. Preko 7000 studenata svake godine iskoristi ovu jedinstvenu priliku da se u napredi na različitim poljima nauke.

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga