15.10.2019. ·
1 min

NASA Space Apps Challenge

HelloWorld
0
NASA Space Apps Challenge

NASA Space Apps Challenge hakaton će biti održan 19. i 20. oktobra sa početkom u 9 časova u beogradskom Startit Centru, dok će 15. oktobra u Eureka Centru biti održan uvodni događaj.

Ovaj hakaton je Nasina globalna inicijativa da se zajedničkim radom učesnika širom planete razviju inovativna rešenja problema sa kojima se ljudi suočavaju na Zemlji i u svemiru.

Ideja hakatona je da okupi programere/ke, naučnike/ce, dizajnere/ke, kreatore/ke, tehnologe/škinje, građevince/ke, inženjere/ke, majstore/ice i sve radoznale ljude i istraživače, kako bi dali svoj doprinos inovacijama. Ovaj događaj spaja znanje i podatke kojima NASA raspolaže, sa kreativnim i proaktivnim ljudima sa idejama koje mogu da menjaju svet. 

U okviru takmičenja učesnici će raditi na razvijanju rešenja u šest različitih oblasti: okeani, Mesec, planete koje su blizu ili daleko, do zvezda, život u našem svetu i sopstveni izazov. Više informacija o svakom izazovu ponaosob dostupno je na ovom linku.

Za više informacija o hakatonu i svemu vezano za ovaj događaj potencijalni takmičari se mogu pridružiti Viber zajednici. Tokom hakatona takmičari će imati mogućnost da se povežu sa ostalim učesnicima, kao i saznaju sve što ih interesuje. Takođe, moguće je pogledati stranu na kojoj su često postavljanja pitanja.

Svi zainteresovani takmičari i timovi se za učešće mogu prijaviti na sajtu događaja.

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga