23.09.2022. ·
1 min

Održan meetup u Infostudhubu: Kako do posla u IT sektoru

HelloWorld
0
Održan meetup u Infostudhubu: Kako do posla u IT sektoru

U četvrtak 22. septembra Inicijativa Digitalna Srbija, Infostud i HelloWorld.rs u prostorijama Infostudhub-a u Subotici su predstavili vodič „Kako do posla u IT-u?“ koji je bio namenjen svima koji su zainteresovani za rad u IT-ju. Vodič je kreiran u okviru projekta „Preduzimi ideju“ koju Inicijativa sprovodi uz podršku USAID-a.Vodič je predstavio Tadej Kurepa, programski direktor projekta Preduzmi ideju, koji se fokusiorao na informacije o netehničkim pozicijama, znanjima i veštinama neophodnim za rad u IT industriji.

Tadej Kurepa na predstavljanju vodiča za netehnička zanimanja u IT industriji

Pored vodiča, bilo je reči o istraživanju domaće tehnološke scene koje HelloWorld.rs sprovodi već nekoliko godina zaredom, a čije rezultate je najavio Marko Vučetić, PR Helloworld.rs i Startuj.com.

Marko je, najavljujući izveštaj Plus srpske IT zajednice, izjavio da budućnost zapošljavanja danas vodi ka IT sektoru i za netehničke struke.

Publika na predstavljanju priručnika za netehničke pozicije u IT industriji

Ovaj događaj doprineo je tome da se IT industrija i mogućnosti koje ona donosi za netehničke stručnjake približe onima koji dolaze iz oblasti marketinga, projektnog menadžmenta, prava, finansija.

Oceni tekst

5
5 glasova

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga