10.04.2020. ·
1 min
· [ Vreme: petak, 10.04.2020. 18h ]

Online meetup “Virus VS Otvoreni podaci”

HelloWorld
0
Online meetup “Virus VS Otvoreni podaci”

Motivisani blog postom Igora Spasića, Heapspace 10. aprila od 18 časova pokreće prvi online meetup “Virus VS Otvoreni podaci”. "Namera se najbolje očitava u vanrednim okolnostima. I kada se sve zatvori, podaci moraju ostati otvoreni."

Kako se na putu digitalnog napretka otvaraju razni skupovi podataka, rešili su da se okupe i prodiskutuju o tome šta su to otvoreni podaci.
I o virusu, ne onom zvanom COVID-19, već “primitivizam zatvorenih podataka”.

Blog post Igora Spasića koji je pokrenuo sve možete pročitati ovde.

Gosti su Katarina Kosmina i Zoran Ševarac.

Katarina Kosmina svoju strast pronalazi i u domenu digitalne transformacije i open data projekata u okviru UNDP-a, a Zoran Ševarac kao profesor na Univerzitetu u Beogradu i koosnivač Deep Learning platforme “Deep Nets”.

U okviru Heapspace organizacije, Open Data je inicijativa za unapređenje postojećih skupova otvorenih podataka Republike Srbije i uspostavljanje platforme za lakšu objavu novih skupova. Pomno prate dešavanja u vezi sa otvorenim podacima.

Domaćini i moderatori ove diskusije su Igor Spasić i Marija Savić.

Pridružite se da  čujete ne samo važnu temu već i sjajne govornike koji su dali veliki doprinos u svetu otvorenih podataka.

Prijava na događaj je obavezna na sledećem linku. Online meetup  je ograničen na prisustvo od 100 učesnika, a biće vam neophodna Zoom platforma.

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga