11.01.2024. ·
1 min

OpenAI zvanično lansirao GPTs prodavnicu AI aplikacija

HelloWorld
0
OpenAI zvanično lansirao GPTs prodavnicu AI aplikacija

GPTs Store, OpenAI-ova nova platforma, zvanično je lansirana kao tržište za personalizovane veštačke inteligencije (AI) aplikacije. Ova platforma, koja je inicijalno najavljena krajem novembra 2023. godine, predstavlja značajan korak u evoluciji AI tehnologija, omogućavajući korisnicima da kreiraju i dele svoje verzije ChatGPT-a.

GPTs Store je integrisan unutar ChatGPT platforme, omogućavajući korisnicima da pronađu raznovrsne GPTs za različite namene - od pisanja, analize, obrazovanja, programiranja, do lifestyle kategorija i kreatora slika. Trenutno, pristup GPTs Store-u imaju samo korisnici ChatGPT Plus, Enterprise i Team verzija.

Proces kreiranja i deljenja aplikacija

Za deljenje GPT-a u prodavnici, prvo je potrebno sačuvati GPT za "Sve" sa javno dostupnim linkom. Nakon toga, GPT mora biti verifikovan kroz ugrađeni Builder Profile u opciji "Settings". OpenAI je takođe implementirao novi sistem pregleda koji osigurava bezbednost i pravilne protokole, kako bi se sprečilo deljenje štetnog sadržaja preko ovih GPT-ova.

Neki od trenutno istaknutih GPT-ova uključuju AI sintetizator akademskih radova pod nazivom Consensus, Code Tutor od Khan Academy, AI alat za prezentacije i društvene objave od Canva, AI za preporuke knjiga pod nazivom Books, i AI tutor za matematiku i nauku CK-12 Flexi.

ChatGPT Team za korporativne korisnike

Pored GPTs Store-a, OpenAI je najavio i novu verziju ChatGPT-a pod nazivom ChatGPT Team, dizajniranu za korporativnu upotrebu. Kompanije se mogu pretplatiti na ChatGPT Team kako bi njihovi zaposleni koristili ChatGPT u radnom okruženju. Ova verzija osigurava segregaciju podataka, što znači da svaki unos ili informacija dostavljena chatbotu ostaje poverljiva unutar kompanije. Cene za ChatGPT Team se kreću od 25 do 30 dolara po korisniku mesečno.

GPTs Store predstavlja značajan iskorak u pristupu i upotrebi AI tehnologija, otvarajući vrata za širok spektar primena i inovacija. Kako platforma evoluira, mogućnosti za kreiranje i deljenje personalizovanih AI aplikacija će se verovatno dodatno proširiti, nudeći korisnicima još više fleksibilnosti i kreativnih opcija.

Oceni tekst

4
9 glasova

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima