27.01.2023. ·
5 min

Optimizacija B2B e-fakturisanja inovativnim API rešenjima

HelloWorld
2
Optimizacija B2B e-fakturisanja inovativnim API rešenjima

E-fakturisanje je inovativna promena za preduzeća kada je u pitanju upravljanje njihovim fakturisanjem i finansijskim operacijama. Preduzeća mogu uštedeti vreme, smanjiti greške i povećati ukupnu efikasnost eliminisanjem fakturisanja na papiru i automatizacijom procesa. Kompanije koriste rešenja za e-fakturisanje kako bi lako upravljale fakturama i stekle uvid u svoje finansijsko poslovanje u realnom vremenu. Od 1. januara 2023. godine e-fakturisanje je zakonski obavezno za srpske kompanije za B2B i B2G transakcije.

Većina preduzeća povezuje rešenja za e-fakturisanje sa svojim trenutnim softverom ili čak u potpunosti integriše rešenja za e-fakturisanje kako bi bila što efikasnija. Da bi to uradili, moraju da unajme programere da uvedu ova rešenja za njih. Sa e-Invoices Online B2B API rešenjima za e-fakturisanje, programeri mogu da implementiraju ili razviju e-fakturisanje mnogo brže i lakše preskačući razvojni ciklus i ne moraju da počnu od nule sa radom na komponenti e-fakturisanja.

Ubrzajte razvoj pomoću API rešenja

e-Invoices Online nudi tri rešenja zasnovana na API-jima za automatizaciju, pojednostavljenje i poboljšanje procesa e-fakturisanja: Integracija putem ERP-a, Transformacija i Izrada prilagođenog e-fakturisanja. Sva tri rešenja uspostavljaju vezu sa SEF-om, omogućavajući korisnicima da vrše e-fakturisanje u skladu sa zakonom.

Integracija putem ERP-a

Integracija putem ERP-a obuhvata kreiranje e-računa, upravljanje, slanje i arhiviranje e-fakture. Omogućava preduzećima da unesu svoje podatke o fakturama direktno u veb aplikaciju e-Invoices Online ili da ih unesu u svoj softver i pošalju u naš klaud koristeći jednostavan REST API. Kada je e-faktura generisana, njome se može upravljati i pripremati za slanje, zatim poslati na portal poreske uprave i takođe preuzeti nazad u softver za arhiviranje. Sve e-fakture poslate pomoću našeg integrisanog API-ja bezbedno se čuvaju u arhivi u klaudu najmanje deset godina, što vam omogućava da im pristupite kada god zatreba.

Transformacija

Transformacija se fokusira na kreiranje e-faktura, pružajući preduzećima jednostavan način da konvertuju svoje podatke u detaljnu e-fakturu tako što uzimaju podatke iz softvera, kreira .JSON datoteku i šalje je na e-Invoices Online putem e-fakturisanje API-ja. Nakon transformacije, e-faktura se čuva i dostupna je 48 sati pre nego što se izbriše.

Prilagođeno e-fakturisanje

e-Invoices Online rešenje za izradu prilagođenog e-fakturisanja omogućava preduzećima da kreiraju prilagođeni softver za e-fakturisanje koristeći interfejse za programiranje aplikacija (API-je). Kompanije mogu kreirati prilagođena rešenja za e-fakturisanje koristeći ove API-je za integraciju  funkcionalnost e-fakturisanja u svoje trenutne sisteme, kao na primer u njihov softver za fakturisanje, DMS ili EDI softver. Alternativno, oni mogu da koriste Prilagođeno rešenje za e-fakturisanje kako bi kreirali potpuno novi računovodstveni program ili drugi softver iz temelja koji će se koristiti kao deo njihove sopstvene usluge ili proizvoda.

Usluga Prilagođenog e-fakturisanja obezbeđuje skup API-ja za e-fakturisanje koje preduzeća mogu da koriste za pristup različitim funkcijama e-faktura, kao što su kreiranje, upravljanje i slanje e-faktura. Oni takođe pružaju pristup funkcijama kao što su:

  • transformacija podataka u e-fakturu (i obične fakture u e-fakturu)
  • distribucija portalima poreskih organa i Peppol mreži
  • uvoz sa servera u ERP
  • arhiviranje

Ovo čini čitav razvoj prilagođenog rešenja za e-fakturisanje mnogo kraćim i lakšim za programera. Raznovrsna rešenja za e-fakturisanje koje nudi e-Invoices Online mogu se prilagoditi zahtevima bilo koje kompanije.

 

Prilagodite e-fakturisanje vašem poslovanju

Pored pružanja rešenja za programere, e-Invoices Online takođe nudi rešenje za veb e-fakturisanje i API rešenja za e-fakturisanje koje može da koristi svaka kompanija. Usluga Tailormade (Skrojeno po meri) pruža prilagođeno rešenje za e-fakturisanje koje su razvili programeri e-Invoices Online kako bi se zadovoljile specifične potrebe kupaca. Ova usluga je korisna za preduzeća koja zahtevaju više od standardnog rešenja za e-fakturisanje i žele da optimizuju svoje procese tako što će njihov softver za e-fakturisanje prilagoditi njihovim specifičnim zahtevima.

Još jedna prepreka e-fakturisanju sa kojom se neke kompanije suočavaju je to što njihov trenutni ERP sistem (takođe CRM ili drugi softver) ne podržava generisanje elektronskih faktura. Ova preduzeća ne mogu da povežu svoj postojeći softver sa rešenjima za e-fakturisanje na tipičan način, koristeći API-je, jer njihovom softveru za fakturisanje nedostaju neke važne karakteristike ili ima zastareo kod, ili zato što programeri ERP softvera nisu u mogućnosti da pomognu. e-Invoices Online nudi jedinstveno rešenje za ovaj problem. Takozvani Virtuelni štampač je rešenje koje omogućava ovim preduzećima da lako vrše e-fakturisanje bez izmene koda svog postojećeg softvera.

Rezime B2B e-fakturisanja pomoću API-ja

Da rezimiramo, e-Invoices Online pruža brojna rešenja koja pomažu preduzećima da lako implementiraju e-fakturisanje. Usluge Integracija, Transformacija i Prilagođene e-fakture koriste API-je da bi preduzećima pružile jednostavan i efikasan način za kreiranje, upravljanje i slanje e-faktura. Usluga Transformacija se fokusira na početno kreiranje e-fakture, usluga Integracija uključuje kreiranje e-fakture kao i upravljanje, slanje i arhiviranje e-fakture, a Prilagođene e-fakture omogućava preduzećima da izgrade sopstveno prilagođeno rešenje za e-fakturisanje koristeći API-je za e-fakturisanje za kreiranje novog softvera od nule ili za nadogradnju postojećih sistema e-fakturisanjem. e-Invoices Online takođe nudi rešenje Virtuelni štampač za preduzeća čiji postojeći ERP sistem ne može da integriše e-fakturisanje. Ovo rešenje im omogućava da lako izdaju e-fakture bez izmene koda svog postojećeg softvera. Usluga Skrojeno po meri (Tailormade) nudi prilagođeno rešenje za e-fakturisanje koje su razvili programeri e-Invoices Online kako bi se zadovoljili specifične potrebe korisnika. Da biste saznali više o e-fakturisanju i e-Invoices Online rešenjima, možete pročitati ovaj članak sa najčešćim pitanjima i odgovorima.

Sve u svemu, e-Invoices Onilne pruža sveobuhvatan skup rešenja koja značajno pojednostavljuju i ubrzavaju proces ugradnje funkcionalnosti e-fakturisanja u bilo koji softver i mogu pomoći preduzećima da optimizuju svoje procese i zadovolje svoje specifične potrebe e-fakturisanja. Da biste saznali više informacija o ovim rešenjima ili kako da ih primenite, posetite e-Invoices Online ili blog za detaljnije članke o određenim temama koje se tiču e-faktura.

 

Oceni tekst

5
3 glasa

2 komentara

Vukmanovic Vukmanovic 27.01.2023.
1
0

Ovo zvuci fantasticno 

GT GT 30.01.2023.
2
0

Konacno nas sistem radi... hvala na clanku i kompaniji na API-ju!

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima