06.12.2019. ·
1 min

Poziv za prijavu na program "Devojke u tehnologiji"

HelloWorld
0
Poziv za prijavu na program "Devojke u tehnologiji"
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Američka privredna komora u Srbiji pozvali su studentkinje završne godine osnovnih ili master studija tehničkih fakulteta univerziteta u Beogradu i Novom Sadu da se prijave na program "Devojke u tehnologiji" koji omogućava mentorstvo i praksu u uspešnim kompanijama u oblasti IКT-a.

"Ovaj program je samo jedan u nizu projekata koje je Ministarstvo podržalo ili sprovelo sa ciljem većeg i aktivnijeg uključivanja devojaka i žena u digitalni sektor, ne samo podsticanja da se opredele za ovu oblast, već i podrške onima koji su već u sektoru", rekla je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Istakla je da "veće učešće žena u digitalnoj evoluciji omogućava njihovo ekonomsko osnaživanje, ali doprinosi i razvoju ovog sektora koji upravo zahvaljujući raznovrsnosti, inovativnosti i kreativnosti donosi dodatu vrednost ukupnom društvenom napretku".

Program "Devojke u tehnologiji" čini spoj različitih aktivnosti koje imaju za cilj medhusobno povezivanje, sticanje konkretnih znanja za rad na IКT poslovima i u IКT kompanijama, osnaživanje liderskih veština učesnica i rad na zajedničkom projektnom zadatku.

Potrebno je da zainteresovane studentkinje pošalju svoju biografiju i motivaciono pismo ili video na info@amcham.rs, najkasnije do 14. decembra.

Oceni tekst

5
1 glas

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga