14.06.2019. ·
2 min

Programeri za Novosađane 3

HelloWorld
0
Programeri za Novosađane 3

Kompanija Vega IT po treći put organizuje društveno odgovorni projekat pod nazivom “Programeri za Novosađane” sa ciljem da izradom softverskih rešenja poboljša kvalitet života u Novom Sadu i poziva sve građane Srbije da prijave svoje ideje.

Sva udruženja, nevladine organizacije i pojedinci koji imaju nekomercijalnu ideju da putem aplikacije, sajta ili programa pomognu razvoju zajednice, pozvani su da prijave svoje predloge putem ove forme, koja se nalazi na vebsajtu kompanije Vega IT. Prijave su otvorene do petka 12. jula nakon čega će građani imati priliku da glasaju na Facebook stranici kompanije za predložene ideje.

Ideje sa najviše glasova biće realizovane tokom 48 sati programiranja na završnom događaju - jedinstvenom Hakatonu u prostorijama kompanije Vega IT u septembru 2019. godine - kada će nekoliko timova sačinjenih od programera i dizajnera raditi na softverskim rešenjima koja će kasnije biti data na upotrebu građanima.

Tokom poslednje dve godine više od 85 IT entuzijasta radilo je na realizaciji 11 projekata. Neki od njih su mobilna aplikacija za Centar za prevenciju samoubistava “Srce”, aplikacija “Fruškać”, vebsajt za Novosadsku biciklističku inicijativu, vebsajt bazu retkih bolesti i mnogi drugi.

Projekat Programeri za Novosađane ili “Code for a Cause” ove godine dobio je Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert” od strane Privredne komore Srbije. Projekat Programeri za Novosađane pokrenula je kompanija  Vega IT Sourcing koja je jedna od retkih IT kompanija u potpunosti u domaćem vlasništvu. Zaposleni u kompaniji Vega IT su ponosni na brigu o zajednici u kojoj posluju i smatraju da je u osnovi stabilnog i jakog biznisa, snažna i razvijena društvena zajednica. Njihova vizija je stvaranje uspešne kompanije, čiji uspeh će im omogućiti da svet oko sebe učine boljim mestom za život. Kompanija je osnovana  2008. godine sa sedištem u Novom Sadu i bavi se razvojem softverskih proizvoda i uspešno posluje na tržištima Velike Britanije, Švajcarske, Nemačke, Belgije i Holandije.

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga