13.06.2017. ·
2 min

“Programeri za Novosađane“ - projekat kompanije Vega IT

HelloWorld
0
“Programeri za Novosađane“ - projekat kompanije Vega IT

Novosadska kompanija Vega IT poziva sve zainteresovane da se pridruže akciji Programeri za Novosađane i predlože projekat u periodu od 01.06 do 27.07.2017. godine, čijom bi realizacijom mogao da se reši problem u našoj zajednici.

Konkurs je namenjen društveno odgovornim pojedincima, grupama i organizacijama. Potrebno je izabrati oblast u kojoj postoji prostor za unapređenje i čije rešenje podrazumeva izradu aplikacije ili programa.

Vega IT će zajedno sa građanima odrediti prioritete projekata putem javnog glasanja (od 28.07 - 06.09.) i početkom septembra okupiti IT stručnjake koji će 48 sati raditi na realizaciji rešenja.

Cilj ove akcije jeste da se uz pomoć inovativnih ideja i tehnologije podstaknu promene koje mogu doprineti boljitku društva.

Projekat će se odvijati u četiri faze:

Prijavi projekat

Prva faza akcije “Programeri za Novosađane” traje od 1. juna do 21. jula i kompanija Vega IT poziva sve pojedince, grupe i organizacije da prijave svoje projekte na ovom linku.  Potrebno je izabrati oblast u kojoj postoji prostor za unapređenje i čije rešenje podrazumeva izradu aplikacije ili programa.

Javno glasanje - odredi prioritete!

Kako bi sve bilo transparentno u periodu od 28. jula do 06. avgusta svi zainteresovani pojedinci će imati priliku da glasaju za projekte koji im se učine najinteresantnijim.

Priključi se akciji programiranja

Tokom perioda od 08. avgusta do 01. septembra svi zainteresovani programeri, inženjeri, dizajneri i drugi IT entuzijasti će imati priliku da se prijave i priključe akciji 48 sati programiranja. Više o tome će biti objavljeno početkom avgusta na website-u kompanije Vega iT.

Programeri za Novosađane

U periodu od 08. do 10 septembra kompanija Vega iT će organizovati 48 sati programiranja. Ideja je da se radi modularno na svim izabranim projektima i da se nakon završenih 48 sati svi projekti uključujući i izvorni kod preda pojedincima ili organizacijama koje su bile inicijator promene.

Kompanija Vega IT će organizovati prenos uživo tokom 48 sati programiranja pa vas poziva da pratite dešavanja na društvenim mrežama ove kompanije.

Vega IT Sourcing DOO je jedna od retkih IT kompanija u potpunosti u domaćem vlasništvu. Osnovana je 2008. Godine sa sedištem u Novom Sadu. Kompanija se bavi razvojem softverskih proizvoda i uspešno posluje na tržištima Velike Britanije, Švajcarske, Nemačke, Belgije i Holandije. Briga o zajednici u kojoj posluju je nešto na šta su posebno ponosni jer smatraju da je u osnovi stabilnog i jakog biznisa, snažna i razvijena društvena zajednica. Njihova vizija je stvaranje uspešne kompanije, čiji uspeh i bogatstvo će im omoguti da svet oko sebe učine boljim mestom za život.

Oceni tekst

5
2 glasa

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga