09.01.2019. ·
1 min

Rails Girls Novi Sad #8 Teen

HelloWorld
1
Rails Girls Novi Sad #8 Teen
U Novom Sadu će se 19. i 20. januara održati Rails Girls radionica programiranja za devojke.
Rails Girls je globalna inicijativa nastala u Finskoj, čiji je cilj da približi IT svet devojkama i ovakve radionice su do sada održane u preko 150 gradova na svetu. U Novom Sadu je do sada održano 7 radionica, a osma je specifična po tome što je namenjena devojkama od 13 do 19 godina.

U Novom Sadu se na proteklih 7 radionica 250 žena i devojaka različitih uzrasta upoznalo sa prvim koracima web programiranja.

Radionica traje 2 dana, učešće je besplatno i nije neophodno imati programerskog predznanja. Potrebno je poneti svoj laptop i osnovno znanje rada na računaru i engleskog jezika. Učesnice radionice prave web aplikaciju koristeći Ruby on Rails, upoznaju se sa osnovama programiranja, interneta i razvoja softvera. Radi se u malim grupama uz pomoć mentora.

Rails Girls Novi Sad Teen je odlična prilika za mlade devojke koje razmatraju profesionalno da se bave računarstvom ili za one koji samo žele da probaju nešto novo. Cilj je da im se ova profesija približi uz praktičan rad i razgovor sa mentorima.
 
Prijave su otvorene na zvaničnom sajtu railsgirls.com/novisad

Oceni tekst

0

1 komentar

Sasa Nikolic Sasa Nikolic 21.01.2019.
0
0

nije mi jasno zašto se toliko forsira engleski jezik ... Rails girls Agile Month Design Never Sleeps ... ... department za srpski jezik ..............

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima