15.07.2019. ·
3 min

Razvijač je celom timu najbolji drug

Razvijač je celom timu najbolji drug

Davno beše jul 2015. godine… Razvoj sajta i funkcionalnosti u Infostudu. Šta im to dođe? - pitam se. Ali poslah svoju skromnu studentsku biografiju. Šta imam da izgubim?

Probni radni period od 6 meseci sam provela na sajtu polovniautomobili.com. Naučila sam koja je razlika između felne i ratkapne i šta je hedžbek :)
Šalu na stranu. Kao i svaki “ajtijevac”, sajt mi je predstavljao program koji na prvom mestu mora da radi i izgleda lepo. U Infostudu sam se upoznala sa nekim čudnim terminima kao što su UX, MVP i mnogim drugim koji mi danas predstavljaju radnu svakodnevnicu.

Kada sam prešla na sajt 4zida.rs, dugo smo bili mali tim gde smo svi bili upućeni u sva dešavanja, sve poslove smo raspodelili između nas četvoro i radili smo sve što je bilo potrebno da budemo tu gde smo danas. A danas smo jedan od tri najposećenija oglasnika za nekretnine u Srbiji. Naš tim broji 13 vrednih “zidara”.

Tokom ove četiri godine, koliko sam deo sajta 4zida, posetila sam niz kul konferencija, upoznala gomilu pametnih ljudi, savladala rad u mnogim online alatima kao što su trello, google analitics, google tag manager, itd... Jedna od stvari zbog koje volim svoj posao je što imam mogućnost svaki dan da naučim nešto ovo. Tehnologija se razvija i mi, u 4zida, se trudimo da joj budemo za petama. Neki nas nazivaju i najinovatnijim portalom za oglašavanje nekretnina u Srbiji. Osobe za razvoj u našem timu imaju zadatak da isprate šta se dešava na inostranoj i domaćoj tehnološkoj sceni, da uvek budu u toku sa svim inovativnostima i da ih prilagode i primenjuju na sajtu.

Kako se sajt 4zida razvijao i napredovao, tako sam i ja. U svojoj profesiji sam dostigla nivo seniora i sada sam već u stanju da mentorišem nove i mlađe kolege. Pored toga, imam i svoje mentore koji uskaču u pomoć kada zaškripi.
Pored profesionalnog razvoja, Infostud mi je omogućio i lični razvoj. Usudiću se da kažem da sam u Infostudu, uz kolege i mentore, odrasla.

Nakon četiri godine učenja, sajt mi je postao alat kojim pomažemo našim korisnicima i rešavamo njihove probleme. Posao jednog razvijača je upravo to -  da rešava probleme.

Možda na prvu loptu ne zvuči kao posao iz snova, ali pokušajmo da pogledamo iz drugog ugla:

-Razvijač je svima u timu najbolji drug, svi mu nešto traže i zatražuju
-Razvijač je  osoba koja uvek ima odgovor na svako pitanje (ako i nema, zna kako može brzo i lako da sazna)
-Razvijač je tu da pomogne, kako korisnicima sajta, tako i kolegema. Čini svima dobro delo

Sad već deluje mnogo interesantnije, zar ne? :)

Meni je mnogo kul što organizovano idemo na maratone i hiking. Za one koji preferiraju manje ekstremne sportove, imamo stoni fudbal i ping-pong. Za hedoniste, tu je wellness. A za gladne znanja i žedne izazova, tu je pregršt novih funkcionalnosti koje samo čekaju da budu razvijene na našem 4zida! Trenutno tražimo pojačanje, pa ako ti je moja priča zagolicala maštu, čekiraj oglas za posao i prijavi se :)

Oceni tekst

3
12 glasova
Ines Kopilović Ines Kopilović

Radim na poziciji razvoja digitalnih prozivoda na sajtu 4zida.rs četiri godine, a kada ne radim to onda se pentram po stenama, trčim po planinama i kampujem u teretani. Volim da pročitam po koju knjigu i šetam u prirodi.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima