O kompaniji
35
Iskustva
11
Plate
Poslovi
Inspira grupa logo

Inspira grupa

4.8
25.03.2022.

Retka vrsta: Dizajnerus Webus Svima Trebus - Vojkan Milošević

Helloworld

Te 2013. bilo nas je 28 u Poslovima (poslovi.infostud.com). Sećam se toga jer je jedan od prvih zadataka bio vizit karte za sve. Od tada je prošlo skoro 9 godina. Proletelo. Sada je 2022. Poslovi su grupa 4 biznisa i ima nas više od 90 (poslovi.infostud.com, hrlab.rs, helloworld.rs, startuj.com). 

Imao sam to zadovoljstvo da se kao "retka vrsta" - Dizajnerus webus svima trebus "prošetam" kroz sve sajtove Poslova, a i sajtove drugih biznisa Infostud grupe (infostud.com). Setiće se neki i otimanja za majice na Fruškogorskom maratonu, raznih sertifikata, izveštaja, čekova za stipendiste, nebrojenih dizajniranih oglasa za posao i još dosta, dosta toga. 

Meni su ipak najdraža svakodnevna mala UI/UX unapređenja naših digitalnih proizvoda koje svakodnevno koristi velika onlajn zajednica iz Srbije i šire. 

Veb dizajner radi na zadacima od idejnog rešenja, toka upotrebe digitalnih proizvoda ili neke funkcionalnosti, preko grafičkog ili dizajna interfejsa, pa sve do kodiranja prilagodljivog dizajna za mobilne i desktop uređaje. 

U radu najviše koristim program Figma za dizajn interfejsa i izradu prototipa, a ređe grafičke programe (Affinity Designer, Photo i Publisher). Apple MacBook Air M1 je nedavno zamenio iMac 2013. Za kodiranje dizajna koristim PHP Storm u Twig-u, a na sajtu koristimo Tailwind CSS. 

U saradnji sa Subotičkim IT klasterom, Infostud učestvuje u dualnom obrazovanju srednjoškolaca u Politehničkoj školi iz Subotice na predmetu Tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje. Poseban izazov i zadovoljstvo predstavlja dvogodišnji rad sa odeljenjem učenika na praktičnoj nastavi. Učestvovao sam u radnoj grupi za izradu plana i programa i praktične nastave za ovaj obrazovni profil. 

Trenutno radim u HelloWorld timu (helloworld.rs) kao senior veb dizajner. Tim čine mladi i iskusni ljudi: menadžeri razvoja proizvoda, programeri i marketing specijalisti. Ima nas iz raznih delova Srbije. Organizovani smo tako da tim planira rad na dve nedelje. Prema potrebama biznisa, članovi razvojnog tima se obavezuju na određeni broj zadataka koje mogu uraditi u tom periodu. 

Jedan od razloga zašto volim dizajn digitalnih proizvoda je taj što nijedan dan nije isti. U veb dizajn sam došao iz pripreme za štampu, grafičkog dizajna i fotografije. Greške u štampi su bile sastavni deo posla. Ko još ne voli undo? :) Izmene na sajtu su svakodnevne. Prema onoj čuvenoj, manje je više malim koracima unapređujemo korisnički doživljaj. 

Posao je izazovan pa uz pripreme i pažljivo planiranje dešavaju se i nepredviđene stvari. U tim situacijama se svi posvete brzom rešavanju problemu. Rad u malom timu je živopisan i dinamičan. Usredsređeni smo jedni na druge u HelloWorld mikrokosmosu. Ipak, može biti i solo igra, u trenucima kada svako radi onaj deo u kome je najiskusniji. Otvorena komunikacija i poverenje u saigrače ključ su za poslovne uspehe i razmenu osmeha.

Prostor za lični razvoj i autonomija u radu, uz moderan razvoj digitalnih proizvoda, izdvajaju Infostud radno iskustvo. Ovo je moj lični motivator. U šali kada se sretnem sa kolegama koje su otišle iz Infostuda kažem:  "Vratićeš se ti u Infostud."

Da li sam pomenuo undo?

Piše: Vojkan Milošević

Za više informacija o poslodavcu, posetite profil Infostud grupe! 

Galerija