Saga supporting partner Hack#teen-a
Opšti IT PROMO

Saga supporting partner Hack#teen-a

16.04.2021. · 1 min

AFA je u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Telenorom organizovala Hack#teen – hakaton za devojčice uzrasta od 11 do 14 godina. Naše koleginice Ana Dedović i Marijana Milićević bile su mentorke na hakatonu gde su zajedno sa devojčicama radile na kreiranju igrice.

Hakaton je za cilj imao da osnaži i inspiriše naredne generacije devojčica i devojaka u oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike kako bi bile podjednako zastupljene u tehnološkim poslovima budućnosti i učestvovale u kreiranju nove, digitalne civilizacije. Program se održao 23. Septembra u Legatu Čolaković u Beogradu, dok je svečanost i dodela nagrada bila 24. Septembra u bašti Metropola.

Hack#teen je deo inicijative More Girls in STEM, koji je posvećen ohrabrivanju i motivisanju devojčica da se više zainteresuju za prirodne nauke i uključe u STEM zanimanja, sa ciljem da se podigne svest o važnosti učešća žena i devojaka u kreiranju budućnosti koja je digitalna. Inicijativa je posvećena promovisanju važnosti znanja i obrazovanja kao ključnih za uspeh i napredovanje u životu.

Poseti profil kompanije.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška