23.04.2018. ·
3 min

Saznali smo kako graditi globalnu IT karijeru na INAT samitu

HelloWorld
0
Saznali smo kako graditi globalnu IT karijeru na INAT samitu

Na INAT samitu od 12-15. aprila u Beogradu više stotina posetilaca imalo je priliku da sazna od najboljih IT eksperata iz Srbije i 13 zemalja sveta kako graditi globalnu IT karijeru bez obzira na lokaciju i kako postizati ozbiljne uspehe sa domaćim i međunarodnim klijentima u IT-u.

Pod sloganom Od e-migracije do digitalne transformacije organizator INAT samit-a INAT centar je omogućio u Beogradu umrežavanje i razmenu znanja najboljih programera,  marketara i stratega. Centralni deo konferencije se održavao u Domu omladine, a umrežavanje u ShareSquare-u i u Impact HUB Beograd.

Od Ivana Bjelajca i Miloša Solujića ispre Srpske Blokčejn Inicijative publika je razbila mitove o blokčejnu i saznala kako primenjivati ovu tehnologiju u biznisu, dok je Bil Le-Voar Beri ispred IBM-a govorio o globalnim projektima u veštačkoj inteligenciji i e-sports-u koje IBM primenjuje.

Na panelu o emigraciji talenata i IT preduzetništvu uspehe i izazove iz svojih zemalja su preneli Stefan Salom, ispred Inicijative Digitalna Srbija; Oana Bourai, projektna menadžerka European Young Innovators Forum iz Brisela, jedne od najvećih organizacija za obrazovanje mladih u IT-u; Moše Sarfati u ime Krypton Venture Capital fonda iz Brisela; Armin Konjalić ispred Humaniq, blokčejn rešenja za finansije na tržištima u razvoju.

Dr Miloš Borenović, director razvoja produkta u kompaniji TeleSign predstavio je trendove u razvoju mobilnih aplikacija, kao i uspešne projekte u mobilnim tehnologijama za 20 najboljih svetskih brendova koje su TeleSign-ovi timovi u Beogradu, Americi i u drugim kancelarijama uspešno implementirali, dok je Ilija Zagorac govorio o agilnoj TeleSign inženjerskoj kulturi tokom radionice.

Poseban utisak na publiku i mnogo pitanja probudilo je predavanje Marije Desivojević-Cvetković, više potpredsednice za strategiju i razvoj Delta Holdinga o upravljanju vremenom i fokusu radi bolje sinergije između poslovnih i privatnih zadataka.

Treba istaći i prvu posetu keynote predavača Denija Krida Srbiji, konsultanta za transformaciju IT kompanija i dobitnika nagrade za prodajni učinak na svetskom nivou po licenci Brajana Trejsija. Master kouč Deni je predavao o dupliranju učinka i produktivnosti, o 12 stubova karijernog uspeha u biznisu kao i o određivanju tipova ličnosti među klijentima i saradnicima , što je omogućilo publici da odmah primeni naučeno.

Izuzetno interesovanje publike je vladalo i tokom panela o tendencijama u IoT-u, mobilnim industrijama i saradnji javnog sektora i korisnika gde su govorili Gilad Uzieli ispred institucije Tel Aviv Global; Franco Coin, osnivač MHT SRL softverske kompanije uključen u primenu GDPR-a u IT industriji; Dejan Dramićanin, CEO kompanije Bitgar; dok je Silviu-Tudor Serban, osnivač Helios Vision-a govorio o primeni veštačke inteligencije u biznisu.

Konferencija je realizovana uz podršku kompanija TeleSign, Delta Holding, Srpske Blokčejn Inicijative, Avisto i Elsys Eastern Europe, Infobip i Centili, Bitgear, Infostud, NetCast kao i kompanije Mainstream koja je omogućila i nagradne kurseve programiraja za dvoje učesnika. INAT samit je podržalo više od 40 institucionalnih i medijskih partnera kao i IT zajednica iz Srbije i sa Balkana.

Ono što izdvaja  INAT samit konferenciju u moru sličnih projekata je što pored usavršavanja inženjerskih i biznis veština, publika može da nauči mnogo i o razvoju strateškog razmišljanja i mekih veština timova i pojedinaca gde su ove godine izuzetno bila posećena predavanja Kristine Klassen, inženjerke i konsultantkinje iz Ciriha; Lazara Džamića, autora i predavača na Fakultetu za medije i komunikacije, kao i Lidije Marković Rosati i Thomas-a Bjorge-a, osnivača Momentum Strategies coaching.

Kroz seriju mesečnih meetup-a tokom 2018. godine INAT centar će nastaviti da pomaže IT zajednici u Srbiji na razvoju veština za međunarodno IT poslovanje, stvaranju jače inženjerske kulture u kompanijama, kao i pozicioniranju Srbije kao destinacije sa inovativnim IT rešenjima i pouzdanim stručnjacima u vremenu digitalne transormacije i Industija 4.0.

Sledeći mesečni susret biće sa Samom Malikarjunanom, izvršnim strategom u kompaniji Hubspot, a informacije o tačnom vremenu i lokaciji biće dostupne na sajtu INAT samita.

Za one koji su propustili predavanja i radionice tokom INAT samita biće prilike da ih ubrzo pogledaju na zvaničnom INAT samit YouTube kanalu kao i da zabeleže termine novih meetup-a i konferencija tokom 2018. i 2019. godine.

Putovanje Od e-migracije do digitalne transformacije uz radoznalost, nova znanja i posvećene IT profesionalce nikad ne presaje.

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga