29.03.2022. ·
1 min

Šesti Forum naprednih tehnologija u Naučno tehnološkom parku

HelloWorld
0
Šesti Forum naprednih tehnologija u Naučno tehnološkom parku

U Naučno tehnološkom parku u Nišu, 24. i 25. marta, održan je 6. Forum naprednih tehnologija.

U okviru foruma, PR sajta HelloWorld, Marko Vučetić, imao je priliku da na panelu pod nazivom "Podizanje Startap preduzetničkog kapaciteta kroz formalne i neformalne obrazovne programe",  podeli svoja razmišljanja.

Vučetić smatra da, iako postoji talentovana i pristupačna radna snaga, ona nema dovoljno radnog iskustva u okviru startapa, što otežava dalji razvoj.

- Svaki startap, pogotovo u početnoj fazi, zahteva raznolika iskustva i kompetencije u okviru tima – ističe Marko, i dodaje da sa druge strane, postoji niža zainteresovanost za radom u mladim startapima zbog rizika koji oni sa sobom nose.

Marko Vučetič, PR HelloWorld.rs

Cilj panela bio je odgovoriti na pitanje na koji način možemo povećati kolektivno znanje zajednice, zatim kako obezbediti multidisciplinarnost kompetencija, sklonost ka kreativnom rešavanju problema i preduzetnički duh u okviru formalnog obrazovanja, kao i kako uskladiti postojeće programe neformalnog obrazovanja i izgraditi nove koji će biti u mogućnosti da odgovore na specifične potrebe edukacije o startap ekosistemu.

Drugi dan je, između ostalog, bio posvećen dodeli tradicionalnih nagrada za rad u oblasti naprednih tehnologija. Marko Vučetić je, ispred sajta HelloWorld, dodelio tradicionalne nagrade Foruma za najbolje radove studenata, što je bila jedna od četiri kategorije u okviru kojih su se dodeljivale nagrade.

Prvo mesto osvojili su studenti Mašinskog fakulteta u Nišu (70,000 rsd), a treće mesto Univerzitet Singidunum (30.000 rsd).

Na panelu su se još našli i predstavnici Srpske Gejming Asocijacije, Niškog klastera, Privredne komore Srbije, Seavus akceleratora i predstavnik Elektronskog fakulteta u Nišu.

Oceni tekst

5
3 glasa

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga