10.07.2017. ·
2 min

Startit Game Jam

HelloWorld
0
Startit Game Jam

Startit Game Jam je događaj zajednički organizovan od strane Indiestellar zajednice i Startita, koji će se odvijati tokom 48 sati u Startit Centrima u Beogradu, VršcuValjevuZrenjaninu, Novom Sadu i Inđiji. Početak Jama je u petak, 14. jula u 18 časova.

Game Jamovi su veoma kratko i intenzivno iskustvo koje vam prvenstveno omogućava da prođete kroz sve faze koje prate proizvodnju jedne male nezavisne igre. Jedna od bitnijih karakteristika Game Jamova jeste ta da oni nisu takmičenja. To je period u kome je opušteno druženje poželjno i podržavano, ali istovremeno i period u kome možete naučiti neke nove cake.

Ljudi koji posećuju ovakve događaje dolaze iz različitih sfera, ali ih sve vezuje entuzijazam prema igricama. Ukoliko nikada pre niste napravili igru ovo je dobra prilika da se upoznate sa svim aspektima kreiranja igre, a ukoliko poznajete taj svet dobro, dobrodošli ste da nam se pridružite da se upoznamo. Game Jamovi su isto tako prilika da promovišete svoj rad i saznate nove stvari vezane za game development. Sasvim je verovatno da će vaša igra ostati mali frankenštajn večno osuđen da bude nezavršen, ali iskustva koja ponesete sa ovakvog događaja će imati veći značaj od toga.

Na Game Jam je potrebno poneti laptop ili desktop računar na kojem ćete raditi.

Tema

Za sve učesnike tokom 48 sati biće prisutni Game Jam koordinatori koji će istovremeno učestvovati i biti tu za sva pitanja. Svi Startit Centri biće međusobno povezani Discord chat serverom. Svako ko se prijavi će dobiti priliku da predloži temu za Jam. Sve predložene teme biće ubačene u teglu iz koje će organizatori na prvom danu Jama izvlačiti dve teme.

Program
  • Okupljanje počinje u 18 časova istovremeno u svim Centrima;
  • Tačno u 19 časova izvlačenje tema i oficijalni početak Jama;
  • U nedelju u 17 časova Jam se privodi kraju i učesnici imaju sat vremena da pripreme prezentacije koje će biti strimovane u novosadskom Startit Centru;
  • Od 18 časova počinju prezentacije.
Prijava

Jam počinje 14. jula od 18 časova, a završava se 16. jula u 21 časova. Nije obavezno da budete prisutni tokom svih 48 sati trajanja Jama.

Prijave su besplatne i obavezne, a prijavnu formu možete popuniti ovdeRok za prijavu je 10. jul u 23:59.

 

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga