12.07.2018. ·
2 min

Stručnjaci iz oblasti testiranja softvera po prvi put u Srbiji

HelloWorld
0
Stručnjaci iz oblasti testiranja softvera po prvi put u Srbiji

Sedma po redu SEETEST konferencija, posle Bukurešta i Sofije ove godine prvi put stavlja Srbiju na mapu zemalja gde se posvećuje pažnja kontroli kvaliteta softvera. Ubeležite datume 27. i 28. septembar 2018., hotel Crowne Plaza, Beograd.

Za IT profesionalce iz regiona priprema se 28 predavača iz preko 20 zemalja, ali i radionice iz oblasti istraživanja i prakse u vezi sa testiranjem i kvalitetom softvera.

Prema podacima ISTQB (International Software Testing Qualification Board) u svetu trenutno postoji preko 535.000 sertifikovanih testera u 150 zemalja koji pored Srbije poseduju standardizovane kvalifikacije i akreditacije za ovu oblast. Više od 10.000 profesionalaca svakodnevno radi na testiranju sistemskih i aplikativnih softvera samo u ovom delu Evrope. Tržište testiranja softvera beleži stalni rast, u toku prošle godine povećan je za 14% a trenutno vredi preko 30 milijardi dolara.

Objavljen je zvaničan program

Ova međunarodna konferencija ugostiće priznate predavače iz 20 zemalja širom sveta, takođe, predstaviće i teme autora čiji radovi su odabrani od strane programskog komiteta. Poput prethodnih godina, očekuje se preko 300 posetilaca iz regiona.

SEETEST može biti odlična prilika domaćim testerima da se uključe u međunardonu mrežu softver testera. Pored zvaničnog programa (27-28.09.), konferenciji će prethoditi jedan dan posvećen kursevima (26.09.) na kojima će polaznici imati mogućnost da rade i praktično u malim grupama.

Ove godine Program obuhvata vruće testerske teme poput Basics of AI and AI, Basic Practical Principles of Load and Performance, Typical Challenges when scaling Agile, Test Automation, Security Testing, Mobile Testing i Cloud Testing.

Pored predavačkog programa, organizatori su napravili čitav niz odličnih razgovora u sesijama i panel diskusije a Programski Odbor radio je pažljivo i na odabiru i predstavljanju najinteresantnijih prijavljenih radova autora.

Predavači

Učesnici konferencije će imati prilike da slušaju predavače iz USA, Velike Britanije, Irske, Belgije, Danske, Izraela, Nemačke, Indije, Srbije, Rusije a među njima i imena koja mnogo znače u testerskom svetu poput Erika van Venendala autora mnogobrojnih knjiga i dobitnika više nagrada, Pola Džerara specijalistu za proveru kvaliteta testiranja softvera, Mete Brun Pedersena, zatim Olivera Denoa, Vipul Kočera i Jarona Cuberija.

U prodaji su „early bird“ karte do 15. jula kojim možete iskoristiti popust od 20% za SEETEST koji nas očekuje ove jeseni po prvi put i u Beogradu. O konferenciji se možete detaljno informisati kod putem mejla office-serbia@qualityhouse.com ili zvaničnog sajta. Organizatori su SEETB (South East European Testing Board) iz Bugarske i Quality House iz Novog Sada.

Oceni tekst

1
1 glas

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima