27.06.2016. ·
1 min

Studentski hakatoni kao stecište znanja i veština

HelloWorld
0
Studentski hakatoni kao stecište znanja i veština

U prostorijma Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici za studente druge godine Informatike održan je studentski Hakaton-takmičenje u okviru dva stručna predmeta: Web programiranje i Baze podataka 2.

Na Hakatonu je učestvovalo 16 studenata u okviru 8 timova. Timovi su bili: Be me, Bombe, CtrlC, Informatix,Insane Code, noComment,Pvm i Qwerty.

22

Cilj Hakatona je bio da se promeni način izrade studentskih projekata u okviru stručnih predmeta i da se promoviše i motiviše timski rad.

Studenti su tokom 12 časovnog rada u laboratoriji Škole imali na raspolaganju svu pomoć i savete od strane predmetnih nastavnika dr Zlatko Čović (Web programiranje) i dr Janoš Šimon (Baze podataka 2). Svoju pomoć je ponudio i Vojislav Zelić ing., senior programer iz firme Infostud.

Nakon 12 časova profesori su pregledali urađene projekte i dali predloge kako da se završe.

Nedelju dana nakon Hakatona studenti su prezentovali svoje projekte pred ostalim timovima i profesorima koji su im postavljali pitanja u vezi tehničke realizacije projekta.

Na osnovu reakcije studenata može se zaključiti da je ovaj novi način rada na projektima veoma efikasan jer su studentim tokom Hakatona stekli dodatno iskustvo i znanje koje su iskoristili u izradi projekta. Svi učesnici su bili svedoci uspešne fuzije dva predmeta u vidu izrade projekata koji obuhvataju izradu složene relacione baze podataka sa elementima server side scripting-a, i realizacije sistema za upravljanje bazom podataka pomoću najnovijih Web tehnologija.

Svi učesnici smatraju da je od izuzetnog značaja da se studentima organizuju vannastavne aktivnosti kao što je takmičenje Hakaton u okviru dva stručna predmeta Web programiranje i Baze podataka 2.

Pored toga što je studentima data mogućnost da pokažu svoje veštine programiranja i rešavanja problema, imali su prilike da učestvuju u timskom radu.

2

Oceni tekst

5
9 glasova

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga