image-slide2
Opšti IT

Studentski hakatoni kao stecište znanja i veština

27.06.2016. | 1 min

U prostorijma Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici za studente druge godine Informatike održan je studentski Hakaton-takmičenje u okviru dva stručna predmeta: Web programiranje i Baze podataka 2.

Na Hakatonu je učestvovalo 16 studenata u okviru 8 timova. Timovi su bili: Be me, Bombe, CtrlC, Informatix,Insane Code, noComment,Pvm i Qwerty.

22

Cilj Hakatona je bio da se promeni način izrade studentskih projekata u okviru stručnih predmeta i da se promoviše i motiviše timski rad.

Studenti su tokom 12 časovnog rada u laboratoriji Škole imali na raspolaganju svu pomoć i savete od strane predmetnih nastavnika dr Zlatko Čović (Web programiranje) i dr Janoš Šimon (Baze podataka 2). Svoju pomoć je ponudio i Vojislav Zelić ing., senior programer iz firme Infostud.

Nakon 12 časova profesori su pregledali urađene projekte i dali predloge kako da se završe.

Nedelju dana nakon Hakatona studenti su prezentovali svoje projekte pred ostalim timovima i profesorima koji su im postavljali pitanja u vezi tehničke realizacije projekta.

Na osnovu reakcije studenata može se zaključiti da je ovaj novi način rada na projektima veoma efikasan jer su studentim tokom Hakatona stekli dodatno iskustvo i znanje koje su iskoristili u izradi projekta. Svi učesnici su bili svedoci uspešne fuzije dva predmeta u vidu izrade projekata koji obuhvataju izradu složene relacione baze podataka sa elementima server side scripting-a, i realizacije sistema za upravljanje bazom podataka pomoću najnovijih Web tehnologija.

Svi učesnici smatraju da je od izuzetnog značaja da se studentima organizuju vannastavne aktivnosti kao što je takmičenje Hakaton u okviru dva stručna predmeta Web programiranje i Baze podataka 2.

Pored toga što je studentima data mogućnost da pokažu svoje veštine programiranja i rešavanja problema, imali su prilike da učestvuju u timskom radu.

2


(9 osoba je glasalo, prosečna ocena: 5)

Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška