27.02.2017. ·
2 min

Subotički hackathon iz Internet tehnologija

HelloWorld
0
Subotički hackathon iz Internet tehnologija

Na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici održan je još jedan Hackathon za studente druge godine Informatike. Hackaton je održan u okviru predmeta Internet tehnologije. Ovo je druga prilika da se u okviru stručnih predmeta održava Hackaton.

Cilj Hackathona je bio da se  stimuliše timski rad, poveća praktično iskustvo-rad, da se podstiče učenje dodatnih tehnologija kod studenata kao i da se studenti navikavaju da isporučuju softverska rešenja u datom roku.

Studenti koji su učestvovali su imali tri faze: prva, kada je trebalo da opišu svoju ideju i da ukratko predstave načine implementacije projekta.  Druga faza je bila rad u laboratoriji u školi u trajanju od 10 časova. Tokom rada u školi studentima su, pored profesora, podršku dali i programeri iz lokalnih ICT kompanija (Infostud, ErdSoft i ICBTech) koji su svojim iskustvom i znanjem doprineli bržoj realizaciji projekata. Treća faza je bila prezentacija projekata pred ostalim timovima, profesorima i programerima.

Ukupno je učestvovalo 26 studenata u 13 timova koji su uspeli da završe svoje projekte na način na koji su ih i zamislili.

Studenti, profesori i programeri su bili izuzetno zadovoljni celom manifestacijom. Prenosimo vam neka od zapažanja:

"Okruženje je veoma zdravo za rad, kako samostalni tako i kolektivni. Pomoć gostiju je veoma lep dodatak i mnogo se može naučiti od istih."

"Jako je korisno organizovati ovakve događaje, govorim iz svog iskustva, imao sam veću želju, motivaciju i upornost da završim projekat. Mnogo više se može naučiti na ovaj način, jer su mnogo veća očekivanja. Zbog toga sam se i prijavio kao i da naučim nove tehnologije i da steknem veliko praktično iskustvo. U budućnosti bih rado učestvovao u ovakvim događajima."

"Mislim da je Hackathon bio koristan zbog više razloga, naučili smo mnogo novih rešenja/jednostavnijih pristupa od programera, za svaki problem smo dobili konkretnu pomoć od profesora, članova ostalih timova i programera iz kompanija. Pozitivno iskustvo je bio ceo događaj!"

DSC01124

Oceni tekst

4
8 glasova

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga