10.05.2019. ·
2 min

"Uvod u WordPress” i ‚‚Profesionalna orijentacija, aktivizam i liderstvo - radionice za mlade

HelloWorld
0
"Uvod u WordPress” i ‚‚Profesionalna orijentacija, aktivizam i liderstvo - radionice za mlade

U okviru projekta ‚‚Danas mladi, sutra lideri” se, u sedam gradova širom Srbije, održavaju radionice za mlade od 16 do 26 godina. Sledeći grad gde će se održati predavanja je Šabac, u periodu od 17. do 19. maja, u prostorijama Centra za stručno usavršavanje.

Osnovni cilj programa je da omogući ravnopravni pristup svim tehnikama, veštinama i znanju koje zahteva moderno tržište rada. Projekat je finansiran od strane Evropske unije (IPA 2014) i kofinansiran od strane Vlade Republike Srbije, a sprovode ga Insitut za javnu politiku u saradnji sa Školom novih vizija u obrazovanju.

Radionica na temu "Uvod u WordPress" je kombinacija teorijskih predavanja i praktičnog ‚‚hands on” dela gde se polaznicima prvo detaljno objašnjavaju koncepti, a zatim se demonstriraju i praktično. Trening je podeljen u više celina koje su raspoređene u tri dana. Svaka celina se nadovezuje na prethodnu i ima za cilj da polaznicima detaljno objasni koncepte i da ih pripremi, kako za narednu celinu, tako i za realnu primenu u praksi. Tokom trodnevne intenzivne radionice polaznici će steći znanje dovoljno da samostalno naprave svoj prvi web sajt, koji mogu lako da održavaju. Više detalja o ovoj radionici, kao i kompletna satnica, dostupno je na ovom linku.
Radionica je namenjena mladima od 20 do 26 godina sa teritorije opštine Šabac, a preduslov za upis je poznavanje engleskog jezika, napredno poznavanje rada na računaru, manipulacija fajlovima kao i korišćenje interneta uz minimalno razumevanje kako internet funkcioniše. Uz to radionica je namenjena svima onima koji žele da naprave svoj prvi web sajt bez programiranja.

Druga radionica sa temom "Profesionalna orijentacija, aktivizam i liderstvo", ima za cilj da mladima od 16 do 20 godina pruži podršku za aktivizam, rad i zapošljavanje kroz izgradnju ličnih i profesionalnih kapaciteta. Radionice su kombinacija interaktivnog, individualnog i timskog rada, vođenih diskusija i prezentacije. Jačanjem ličnih kapaciteta, dobrim postavljanjem ciljeva, razumevanjem SWOT analize učesnici radionice će biti osposobljeni da naučeno implementiraju u svim aspektima života. Cilj je da se nakon ove uvodne radionice mladi osećaju sigurnije u svoje obrazovne, životne i profesionalne ciljeve. Radionica će im takođe pružiti alate i tehnike kako da neke od svojih projektnih ideja sprovedu u delo, osposobljavajući ih veštinama za formiranje projektne ili poslovne ideje. Detalje o programu ove radionice zainteresovani mogu naći ovde.

Učešće na ovim besplatnim radionicama je ograničeno na po 15 učesnika, te je neophodno da se prijavite putem linkova:  Osnove IT: Uvod u WordPress i Profesionalna orijentacija, aktivizam i liderstvo. Rok za prijavu na radionice je 15. maj u 17 časova.

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima