04.07.2019. ·
2 min

Veruj mi, ključ je sve vreme bio kod tebe

Veruj mi, ključ je sve vreme bio kod tebe

Sigurna sam da je svako od nas bio barem nekad u iskušenju da proviri kod komšije u dvorište, a možda i da virne u ekran osobe koja sedi pored. Nemoj da se osećaš loše zbog toga, to je (u nekim pristojnim granicama) potpuno normalno. U ljudskoj je prirodi da se informiše i raspituje na razne načine o drugim ljudima, iskustvima, pojavama...

Želeći da utolimo glad za informacijama o domaćim IT kompanijama, davne 2016. godine, iskrojili smo servis IT Insajder, koji baš tu potrebu zadovoljava. Misterije o uslovima rada, beneficijama, vrstama tehnologije i opreme koju koriste, međuljudskim odnosima, pa i lokaciji kompanije, su samo neke od stvari koje se nalaze iza ključaonice. Sadašnji i bivši zaposleni na IT pozicijama, biraju da na svoj način otključaju vrata kompanije opisujući svoje iskustvo na radnom mestu, kao i da to podele sa IT zajednicom, što će reći da čitamo utiske od osoba sa kredibilitetom za to.

Imamo i jednu pravu poslasticu za sve one koji imaju strah od razgovora za posao u IT kompanijama, kao i za sve one koji se maksimalno pripremaju i snabdevaju informacijama pred odlazak na intervju. Olakšavajuća okolnost je kada možeš da saznaš i neka pitanja koja mogu da budu postavljena tokom samog razgovora, što je za svaku struku važno, a posebno za IT. Uz pomoć tuđih utisaka sa intervjua, na IT Insajderu, možeš da pročitaš kako izgleda sam proces selekcije ili da saznaš kakve zadatke konkretna kompanija zadaje u okviru tog procesa.

Izdvojeno iz rubrike „verovali ili ne“: Kompanije takođe vole da saznaju vaše utiske, a neke su i pokazale da su raspoložene da rade na stvarima zbog kojih su dobile kritiku. Do sada smo imali i nekoliko primera kompanija koje su odgovorile na napisane utiske uz obrazloženje konkretnih situacija, sa svoje tačke gledišta. Neću ti odati koji su to primeri, uočićeš ih dok prelistavaš napisane utiske. :)

Legenda kaže, da svaki put kad napišeš utisak sa intervjua/iskustvo sa radnog mesta na IT Insajderu, smanjiš nivo nervoze jednom IT tremarošu, kojeg u budućnosti čeka razgovor za posao u toj istoj kompaniji. Upiši se i ti u listu legendarnih, jer IT zajednica želi da čuje/pročita tvoj lični doživljaj! Mi te čekamo kao novog IT Insajdera, zato putem ovog linka, napiši svoj utisak, a zahvalni IT tremaroš ti duguje najveće parče torte kad postane tvoj kolega! :)

Oceni tekst

4
35 glasova
Bojana Đukić Bojana Đukić

Od profesionalnog plivanja u bazenu doplivala i do IT planete gde se trudi da upozna mišljenje i navike stanovnika iste. :) Diplomirani ekonomista na smeru marketing, pa tu svoju žicu sprovodim i u radno i u slobodno vreme.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga