31.03.2021. ·
2 min

Wonder Dynamics veštačkom inteligencijom pomera granice kinematografije i zapošljava u Srbiji!

HelloWorld
0
Wonder Dynamics veštačkom inteligencijom pomera granice kinematografije i zapošljava u Srbiji!

Wonder Dynamics, startup sa sedištem u Los Anđelesu, otvorio je kancelariju u Novom Sadu! Donosi spoj storitelinga i tehnologije:  koristi veštačku inteligenciju i mašinsko učenje za razvoj produkcijskih alata koji će filmskim stvaraocima sa manjim budžetima omogućiti snimanje filmova i serija sa CG i VFX elementima. 

Osnivači ovog startapa su Nikola Todorović i Taj Šeridan. Nikola je preko teniske stipendije otišao u SAD na studije, gde je studirao film i IT na koledžu u Indijani. Tokom poslednje godine studija primljen je na LAFSC (LA Film Studies Center), gde je stekao izuzetno iskustvo u Holivudu. Taj Šeridan je glumac i producent, poznat po ulogama u filmovima X-Men: Apokalipsa i Igrač broj jedan. Nikola i Taj su se upoznali na jednom setu, kada su se obojica interesovala za pisanje scenarija. Ispostavilo se da dele interesovanja, postali su najbolji prijatelji, ostalo je istorija. :)

Wonder Dynamics ima podršku velikih imena iz sveta filma i stručnjaka za razvoj veštačke inteligencije, pa su u savetodavnom odboru: Stiven Spilberg, Gregori Tratner, Robert Švab, Antonio Taralba i drugi...

U timu ih je trenutno petnaestoro umetnika, naučnika i inženjera, a planiraju da ovaj broj tokom godine udvostruče. Traže ljude koji imaju strast i motivaciju da utiču na razvoj budućnosti snimanja filmova. Naglasak stavljaju na edukaciju i ne traže one koji već misle da sve znaju, nego one koji žele da uče i šire vidike, žele da dele znanje.

Ako želiš da zakoračiš u svet razvoja specijalnih filmskih efekata za holivudske filmove kroz spoj storitelinga i tehnologije i to u Novom Sadu, pogledaj otvorene pozicije Wonder Dynamicsa na našem sajtu:

Nikola i Taj planiraju da u toku ove godine završe tehnologiju i započnu njenu primenu sa odabranim stvaraocima iz sveta filma. Sledeći korak bi bio otvaranje filmskog studija u Srbiji, gde bi snimali sopstvene i druge holivudske filmove, uz korišćenje tehnologije na čijem razvoju trenutno rade. Možda se Nikolina želja da Novi Sad i Srbiju ulini prepoznatljivom destinacijom za holivudsku produkciju - ostvari :)

Oceni tekst

5
28 glasova

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima