08.11.2021. ·
1 min

Zakorači u svet IT-ja

HelloWorld
1
Zakorači u svet IT-ja

Da li znaš da je Zuckerberg svoju programersku karijeru započeo još kao srednjoškolac? U njegovo vreme dostupnost i razvoj informacionih tehnologija bila je na mnogo nižem nivou nego danas. Danas, tehnologiju srećemo na svakom koraku.

Ukoliko želiš da znaš više o svetu novih tehnologija i naučiš kako da primenjuješ to znanje, AIESEC organizuje projekat TEACHnology za srednjoškolce.

TEACHnology projekat počinje 15. novembra i traje 5 nedelja. Održava se uživo na Fakultetu organizacionih nauka, ali u zavisnosti od epidemiološke situacije, prilagodiće se format projekta i biće održan online. Učešće na projektu iznosi 2000 din.

Učešćem na projektu možeš da:

  • Stekneš nova poznanstva
  • Čuješ motivacione govore i priče stručnjaka iz oblasti IT-ja
  • Naučiš da radiš u timu
  • Stekneš nova znanja iz neke od oblasti: game development, web design, cyber security, cryptography i kako da ih primenjuješ
  • Poboljšaš svoje networking veštine

Koja je ideja projekta?

Ideja jeste da kroz dve do tri kreativne radionice nedeljno, sa kompanijama i stručnim predavačima iz oblasti IT-ja, srednjoškolce upozna sa osnovama informaciono-komunikacionih tehnologija, razvoju sajtova, web dizajnu i ostalim programerskim veštinama i sve to kroz rad u timovima.

Kako da se prijaviš? Klikom na LINK

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 110 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću omladinsku organizaciju vođenu od strane mladih. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

Oceni tekst

3
3 glasa

1 komentar

Mladen Pauljev Mladen Pauljev 10.11.2021.
3
2

Ono što znam prvo da Zakerbeg živi u Americi i Engleskoj zemlji proleterskoj a ne u Banana Državi. Sumnjam da će srednjoškolcima to znanje pomoći jer vi niste sa savim tim znanjem uspešni kao Zakerberg a kako će tek ti srednjoškolci uspeti? Gazda je za mene onaj koji istrese keš na astal i kaže: "Ovo možeš da potrošiš neće mi nedostajati za moje poslovanje."To me potseća kada dudes idu da se prijave u službu za nezaposlene a tamo ih dočeka predavanje ATP (Aktivno Traženje Posla) koje je smislio neki bolid bistar ko boza, umesto da ih dočeka predavanje APP (Aktivno Pravljenje Posla) koje su trebali da imaju u školi kao glavni predmet, a ne da uče stotine bezvrednih predmeta od kojih će im u životu trebati "5-10%" kako je meni moj razredni starešina svojevremeno rekao, a tu su (predmeti) da bi prosvetari imali posla. Tobože uče decu nečemu "pametnom" a u stvari je gubljenje vremena. Ako nemaš USLOVE da svoje "znanje" prespeš u KEŠ ničemu ne služi.

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga