26.04.2017. ·
3 min

Završen prvi INAT samit

HelloWorld
0
Završen prvi INAT samit

INAT centar (Innovation Attitude Centre) organizovao je prvu međunarodnu IT konferenciju INAT samit 20-23. aprila u Beogradu sa 25 eminentnih predavača i IT stručnjaka iz 10 zemalja.

Zamišljen kao mesto inspiracije i realizacije konkretnih poduhvata mladih profesionalaca i studenata, INAT samit je podstakao mnoge da iskoriste svoje potencijale i dalje nastave da grade profesionalne karijere u Četvrtoj industrijskoj revoluciji, u doba poslovne i digitalne transformacije.

Konferencija je održana prvi put i to na četiri lokacije u Kancelariji za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda (neformalno otvaranje), u Pozorištu na Terazijama (konferencijska predavanja), u Privrednoj komori Srbije (radionice) i Impakt habu u Beogradu (dodela INAT samit nagrada i zatvaranje konferencije).

Na gala otvaranju INAT samita 21.aprila u Pozorištu na Terazijama, publici se obratila Milena Milićević, osnivač INAT samita; Dragomir Petronijević, član Gradskog veća Grada Beograda; Dženi Sedov, zamenica Ambasadora Izraela u Srbiji.

Posetioci su tokom INAT samita mogli da čuju aktuelne trendove u oblasti zapošljavanja u IT firmama, ličnom brendiranju, onlajn marketingu, inovacijama i investicijama u ekosistemima svetskih metropola kao što su Berlin, London, Tel Aviv i San Francisko,  socijalnom preduzetništvu i korišćenju podataka u naučne i komercijalne svrhe, koje revolucionarno menjaju postojeće vidove poslovanja.

Neki od govornika u Pozorištu na Terazijama su bili Lazar Džamić, Lenja Faraguna, Vilijam Karbone (IBM, Italija/ Slovačka), Ivan Gligorijević (mBrainTrain), Jovan Simić (Egzit fondacija), Tugče Ergul (Angel Labs, SAD) i Šeron Lendes Fišer (Izrael).

Radionice su održane 22. aprila u Privrednoj komori Srbije, uz glavni osvrt na praktičnu primenu tehnologije u poslu. Skup je otvorila Jelena Jovanović ispred Privredne komore Srbije i dala osvrt na istraživanja o konkurentosti kako srpskog IT ekosistema, tako i regiona.

Tako su gosti programa mogli da se upoznaju sa veštinama u IT-u koje su neophodne za globalnu konkurentnost do 2050, kreiranju optimalnog programerskog tima, upravljanju onlajn biznisom, prikupljanjem šestocifrenog dolarskog iznosa putem crowdfunding-a iz Srbije i kao i fenomenom veštačke inteligencije i big data.

Publika je bila oduševljena predavanjima Andreja Kugoniča i Ralija Hamerslija (Nordeus), Lidije Marković Rosati i Tomasa Bjorga (Momentum Strategies), Stiva Vudija (Online Mastery, Velika Britanija), Norberta Kunca (Social Impact Berlin, Nemačka), Eda Klingera (Flock, Velika Britanija) Branislava Ivanovića (AYO Technologies), Predraga Ignjatovića (NetCast) i Milovana Jovičića (Alpha Design).

Zatvaranje projekta je održano u prostorijama Impakt haba (Makedonska 21), uz sjajnu atmosferu i koktel, gde su gosti imali još jednu priliku da bolje upoznaju predavače i članove ostalih IT kompanija, kao i goste, medije i startape.

Poseban deo programa bio je posvećen INAT samit nagradama, gde je data vidljivost i priznanje firmama, pojedincima ili projektima koji su doprineli svojim inovacijama osnaživanju preduzetničkog ekosistema i promociji IT sektora.

Dobitnici INAT samit nagrada za područje Srbije su Dotas (Best INAT Local Innovation), kao i Filter (Best INAT Potential).

Za podneblje Centralne i istočne Evrope žiri je odlučio da INAT samit nagrade odu sledećim kompanijama i pojedincima: Jakubu Gornickom iz kompanije Outriders (Best INAT Dude CEE); Kristini Nikolić iz kompanije Strawberry Energy (BEST INAT Gal CEE); kompaniji Nordeus (Best INAT Company CEE); organizaciji Youthful Cities (Best INAT Regional Innovation); kompaniji Idvorsky Electric (Best INAT Potential CEE).

Projekat INAT samit podržale su sledeće kompanije i institucije: VIP Mobile, Nordeus, NetCast, Jaffa, Vital, Ambasada Izraela u Beogradu, Grad Beograd, Pozorište na Terazijama, Privredna komora Srbije, Impakt hab, Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda.

Posetioci Summit-a mogu učestvovati u IT mentorskom programu INAT centra i događajima izgradnje kapaciteta profesionalaca u IT-u putem učešća na specijalizovanim INAT događajima u regionu i šire. Do sledećeg INAT samita na proleće 2018. godine, nastojaćemo da budemo jači, veći, bolji i inovativniji.

[wonderplugin_slider id="2"]

Izvor:

INAT samit PR tim

www.inatcentre.com, FB stranica INAT samita

Oceni tekst

5
1 glas

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga