24.04.2023. ·
1 min

Završen vebinar: "Software@200km/h – driverless cars and smart cities"

HelloWorld
0
Završen vebinar: "Software@200km/h – driverless cars and smart cities"

U saradnji sa Luxoftom, naš sajt HelloWorld držao je vebinar pod nazivom "Software@200km/h – driverless cars and smart cities“. Vebinar je bio posvećen temi razvoja autonomnih vozila i njihovom uticaju na gradove i živote ljudi.

Moderatorka vebinara bila je Irena Jerković iz Luxofta, a govornici su bili Evgeni Uvarov, Senior Project Manager u Luxoftu i Nenad Četić, Overall Project Manager u TTTech Auto.

Govornici su dali uvide o trenutnom stanju razvoja autonomnih vozila i prilagođavanju gradova za njihovo kretanje. Razgovarali su o ključnim pitanjima u vezi sa razvojem autonomnih vozila, kao što su razvoj softvera, sigurnost, regulativa, infrastruktura i pravne implikacije.

Evgeni Uvarov je istakao da je razvoj autonomnih vozila kompleksan proces koji zahteva saradnju između različitih industrija i sektora. On je takođe naglasio da je potrebno rešiti mnoge izazove pre nego što autonomna vozila postanu deo svakodnevnog života, uključujući i pitanja sigurnosti i regulative.

Nenad Četić je govorio o ulozi TTTech Auto u razvoju autonomnih vozila i o tome kako ova tehnologija može unaprediti transport u gradovima. On je naglasio da su autonomna vozila budućnost transporta, a da će gradovi morati da se prilagode kako bi se maksimizirale prednosti ove tehnologije.

Tokom diskusije, učesnici su razgovarali o tome koji programski jezici su potrebni za bavljenje razvojem softvera u ovoj industriji, kao i o uticaju autonomnih vozila na zaposlenost, ekonomiju i društvo uopšte.

Vebinar je privukao veliku pažnju publike, a učesnici su imali priliku da postave pitanja i razmene stavove o ovoj važnoj temi.

Čitav vebinar možete pogledati na sledećem linku ili u prilogu:

Oceni tekst

5
2 glasa

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga