08.07.2021. ·
4 min

sa.global: male stvari prave razliku

HelloWorld
0
sa.global: male stvari prave razliku

U kompaniji sa.global svakom kandidatu pristupaju kao da će već sutra biti kolege. Možda je to jedan od razloga što je ova kompanija među najbolje ocenjenim poslodavcima na IT Insajderu.

Na našem IT insajderu imate veliki broj pozitivnih komentara o procesu selekcije u vašoj kompaniji. Koliko vam to znači?

Presrećni smo zbog toga svakako. Svesni smo koliko truda/vremena/pažnje ulažemo u svaki proces zapošlavanja tako da nam pozitivni komentari daju dodatnu energiju da nastavimo ovim putem ali nas takođe i obavezuju da svakom kandidatu pružimo jedinstveno iskustvo prilikom procesa selekcije u sa.global kompaniji.

Kako ukratko izgleda jedan prosečan proces regrutacije i selekcije za IT pozicije u vašoj kompaniji?

Najpre je u pitanju naš stav a to je da pristupamo svakom kandidatu kao da ćemo već sutra biti kolege i prilikom inicijalnog HR razgovora napominjemo da to nije intervju već prilika da se međusobno upoznamo i razmenimo neophodne informacije.

Ukoliko taj razgovor ispuni obostrana očekivanjima, zakazujemo razgovor sa Linijiskim (karijernim) menadžerom.

Takođe, određene pozicije zahtevaju proveru tehničkog znanja kroz adekvatne testove. 

Na kraju, obzirom na naš individualni pristup svakom zaposlenom, naša direktorica želi da upozna svakog kandidata pre nego što donesemo konačnu odluku.

Koliko vremena u proseku prođe od početka do završetka procesa selekcije kandidata?   

30 radnih dana (imamo detaljnu statistiku koju vodimo za svaku oglašenu poziciju).

Kako zakazujete test i intervju?

Prilagođavamo se potrebama svih učesnika u procesu. Prilagodili smo proces zapošljavanja virtuelnim uslovima i to za sada funkcioniše bez problema.

Kako se zaslužuje poštovanje kandidate?

Poštovanjem kandidata od prvog trenutka 😊Precizno definisan opis posla, poznavanje istog od strane predstavnika HR-a (što zahteva ozbiljnu pripremu), otvorena i pravovremena komunikacija tokom celokupnog procesa i neizostavno pružanje povratne informacije o ishodu selekcije

Da li odgovarate kandidatima na prijavu, čak i kada je odgovor negativan?

Svakako. Svi kandidati sa kojima postoji interakcija, usmeno budu obavešteni da ih nismo izabrali uz adekvatno obrazloženje. Kandidati koji nisu prošli prvi krug (nisu pozvani na HR razgovor), dobijaju povratnu informaciju putem Infostudovog portala.

Da li vaš proces selekcije sadrži nešto po čemu se razlikujete od ostalih poslodavaca?

a) Možda malo neformalniji i individualniji pristup ali svakako ne na uštrb kvaliteta samog procesa.

b) Cilj nam je da svakome prenesemo na pravi način predivnu priču koja stoji iza kompanije sa.global.

c) Uzimamo u obzir svaku biografiju koja nam stigne za neku od pozicija (rekord su 523 prijave koje smo pregledali za jednu poziciju 😊).

d) Usaglašenost i obaveštenost svih članova sa.global tima o statusu procesa i o kandidatima koji su u procesu.

Šta biste poručili kandidatima koji konkurišu na otvorene pozicije u vašoj kompaniji?

Cenimo kandidate koji se dodatno pripreme za intervju ili koji dodatno demonstriraju zbog čega su oni adekvatan izbor za nas – npr. saznaju više o kompaniji i samoj poziciji, tehnologijama koje koristimo, na koji način bi oni mogli da doprinesu našim projektima, klijentima, itd.

Molba za sve kandidate: Obzirom da smo globalna kompanija, nekada kompanija traži oglašenu poziciju i u drugim zemljama. To može uticati na trajanje procesa selekcije pa se zato zahvaljujemo na razumevanju ukoliko povratna informacija sa naše strane stigne sa malim zakašnjenjem 😊 

Na koje aktivnosti, namenjene kandidatima i zaposlenima, ste ponosni?

Ponosni smo što su nam i nakon 30 godina našeg postojanja, u centralnom fokusu naše kolege. Ovde nemate ID broj, već ime i prezime 😊. Tako razmišljamo i o svakom kandidatu.

Verujemo da male stvari prave razliku tako da pored godišnjeg bonusa i privatnog zdravstvenog osiguranja za naše zaposlene i članove njihovih porodica u prilici smo da primenjujemo i Program nagrađivanja zaposlenih koji uključuju poklone zahvalnosti za izuzetne rezultate, poklone za godišnjicu rada, poklone kojim zajedno proslavljamo predivne događaje u životima naših kolega (rođenje deteta, venčanja ....).

Vodimo računa o ličnom i profesionalnom razvoju svakog zaposlenog. Zajedno kreiramo razvojni put naših kolega i dogovaramo se oko ulaganja vezano za dodatno usavršavanje i edukaciju.

 Slike govore hiljadu reči. Na ovo smo ponosni:

Ukoliko želiš da saznaš više informacija o kompaniji, beneficijama, plati, kao i iskustva zaposlenih i kako izgleda razgovor za posao, poseti profil poslodavca na IT Insajderu: LINK.

Oceni tekst

5
20 glasova

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga