Besplatna radionica programiranja, prvi put u Istočnoj Srbiji
Opšti IT

Besplatna radionica programiranja, prvi put u Istočnoj Srbiji

Subota, 20.04.2019

Globalna inicijativa Rails Girls po prvi put gostuje u Prostoru za pomak u Zaječaru, gde će 20. i 21. aprila održati besplatnu radionicu programiranja za sve devojke iz Zaječara, Knjaževca, Majdanpeka, Bora, Boljevca, Sokobanje, Negotina i Kladova.

Radionica se bavi osnovama programiranja koristeći programski jezik Ruby. Ruby on Rails, ili skraćeno Rails, je otvorena platforma za brz razvoj web aplikacija bazirana na Ruby programskom jeziku. Kompletan program radionice i više detalja dostupno je na sajtu događaja.

Nije neophodno predznanje iz programiranja da biste učestvovali na ovoj radionici, dovoljno je samo osnovno poznavanje rada na računaru, kao i osnovno poznavanje engleskog jezika. Potrebno je poneti svoj laptop, dobro raspoloženje i želju za novim znanjem.

Radionica se sprovodi u okviru projekta Novo doba digitalnog aktivizma koji realizuje Timočki omladinski centar u okviru ZIman-ovog fonda za mlade, a u saradnji sa Zaječarskom inicijativom, Fondacijom Iskorak i Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška