Rails Girls Beograd #4
Dešavanja

Rails Girls Beograd #4

Četvrta Rails Girls Beograd radionica održaće se 6. i 7. juna u prostorijama Gnezda-inkubatora za razvoj preduzetništva Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima grada Beograda (6.sprat Beograđanke).

Rails Girls Beograd nastavlja sa održavanjem radionica koje su namenjene devojakama i ženama koje žele da se oprobaju u programiranju, koristeći Ruby on Rails ven platformu za razvijanje aplikacija. Ovo je odlična prilika da sve učesnice naprave prve korake u programiranju.

Kroz dvodnevni program učesnice će imati priliku da se oprobaju u pravljenju veb aplikacija kroz rad u malim grupama sa mentorom/kom. Starosna granica za učešće ne postoji, a prethodno iskustvo u programiranju nije neophodno.

Ova radionica je značajna iz još jednog razloga. Naime, učesnice koje budu najviše napredovale imaće priliku da dobiju praksu u kompaniji TNation iz Beograda, kao i mogućnost zaposlenja nakon isteka prakse.

Rails Girls Beograd je događaj koji je deo globalne Rails Girls zajednice koja je nastala 2010. godine u Helsinkiju. Koncipiran je kao besplatna radionica na kojoj učesnice uče o veb programiranju koristeći Ruby programski jezik. Glavna ideja Rails Girls koncepta je da se ženama i devojkama približi tehnologija, i pruže alati koji će im pomoći da ispolje kreativnost i ostvare svoje ideje.

Učešće u radionici je besplatno, a prijave za radionicu su otvorene do 25. maja na sajtu railsgirls.com/beograd.

Uoči zatvaranja prijava RGB zajednica će se predstaviti i na predstojećoj ITkonekt konferenciji, 24. maja, gde imate prliku da čujete više o njihovim aktivnostima i dosadašnjim radionicama. Na ITkonektu možete da se upoznate i sa ekipom Helloworld-a, te vas pozivamo da nas posetite u Crown Plazi.


(1 osoba je glasala, prosečna ocena: 3)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška