22.04.2015. ·
3 min
· [ Vreme: subota, 23.05.2015. ]

Prvi IT sajam zapošljavanja u Srbiji

HelloWorld
0
Prvi IT sajam zapošljavanja u Srbiji

Prvi sajam zapošljavanja specijalizovan isključivo za srpsku IT industriju održaće se 23. i 24. maja u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

IT sajam zapošljavanja biće organizovan u okviru većeg događaja, pod nazivom ITkonekt, koji će obuhvatiti još dva segmenta - ITconference i GameSpace. Sam koncept ovog sajma je ono što će ga učiniti prepoznatljivim i drugačijim od sličnih događaja. Umesto razgledanja štandova, posetioci sajma moći će da isprobaju kacigu za virtuelnu realnost, da se oprobaju u nekoj od najnovijih igrica na tržištu, da sede u stolici za masažu i vide kako izgleda najsavremenije radno okruženje u nekim od IT kompanija kod nas, ili da probaju da reše posebno smišljene kodove i automatski se kandiduju za posao u nekoj od kompanija.

Na IT job fairu prilike za nove poslove će moći da pronađu i eksperti, seniori, juniori u IT-ju, ali i studenti koji će moći da se prijave za stručnu praksu ili da dobiju prvu šansu za posao. Ovo će doprineti tome da kompanije i učesnici dođu do svoje ciljne grupe i ostvare rezultat, koji na drugim sličnim sajmovima izostaje.

IT conference predstavlja jedinstvenu priliku da IT stručnjaci čuju korisne savete koji im mogu obezbediti napredovanje u karijeri. Novine u Javi i upotreba Androida na tržištu samo su neke od tema o kojima će pričati vrhunski stručnjaci iz inostranstva. Na konferenciji se očekuju i neki od iskusnih trenera, koji su držali obuke developerima u najvećim svetskim kompanijama, kao što su Motorola, Intel, Cisco i sl. Propratni program konferencije okrenut je ka kompanijama. Ovde će se HRovi ili zaposleni iz kompanija obraćati ljudima iz IT industrije. Propratni program je zamišljen kao predstavljanje uslova rada u kompanijama koje učestvuju na ITkonektu, isticanje prednosti rada u jednoj kompaniji u odnosu na druge.

GameSpace će biti posebno zanimljiv prostor za posetioce, gde će na raspolaganju biti sve ono što danas čini najuzbudljiviji deo gejming sveta. Ovaj specifičan prostor na ITkonektu će animirati posetioce i omogućiti jedinstven doživljaj. Učesnici neće imati samo priliku da isprobaju najnovije igrice na tržištu, nego i da testiraju nove ideje, kodiraju delove video igrica na licu mesta itd. Za one koji žele da pokažu originalnu igricu, koju su samostalno kreirali, postojaće mogućnost prezentacije i takmičenja indie developera (nezavisnih developera u gejmingu), koji će na ovaj način moći da steknu nove fanove ili da obraduju one koji ih već prate. Glavni partner događaja je Microsoft Development Center Serbia, a radna mesta u IT-ju ponudiće i Cosmic Development, Humanity, Manpower, Trizma, Telenor, Efront, Vast i drugi.

ITkonekt je zajednica IT stručnjaka, koja svakim danom postaje sve veća. ITkonekt okuplja studente tehničkih i IT nauka, zatim juniore u IT-ju, kao i iskusne seniore i menadžera velikih IT projekata. Cilj ove zajednice je da iskoristi ogromne mogućnosti povezivanja u IT svetu, koji donosi nove projekte, još bolje poslove, veliki profit, i neograničene mogućnosti napredovanja i razvoja IT stručnjaka.

Za više informacija o samom sajmu, kao i o registraciji za posetioce posetite zvanični sajt ITkonekta. Među partnerima ITkonekt-a se nalazi i Helloworld.rs, koji je njegov bronzani sponzor, te vas pozivamo da posetite naš štand koji će se nalaziti na sajmu.

Oceni tekst

5
2 glasa

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga