Tehnike za ubrzavanje učitavanja web stranica i poboljšanje sveukupnog korisničkog doživljaja
Dešavanja

Tehnike za ubrzavanje učitavanja web stranica i poboljšanje sveukupnog korisničkog doživljaja

Ponedeljak, 16.09.2019 u 18:00

Koliko dugo će korisnici ostati na web stranici pre odlaska? Studija potvrđuje — ne baš dugo. Prvih deset sekundi na web stranici je presudno za korisnike da odluče da li će ostati na stranici ili otići u potpunosti. Više o ovoj temi, saznaćete u beogradskom Startit Centru, u ponedeljak, 16. septembra, sa početkom u 18:00 časova.

Ova pojava se dešava zato što performance utiču na korisničko iskustvo. Ukoliko se u obzir uzmu mobilne web stranice, 85 odsto korisnika mobilog interneta očekuje da će se stranice učitati brže nego na radnoj površini. Ovo, u kombinaciji sa činjenicom da više od 60 odsto pregleda web stranica dolazi sa mobilnog uređaja, dovodi do zaključka: optimizaciju performansi mobilnih web stranica treba uzeti u obzir od početka.

Prosečna težina mobilne web stranice je ~ 50 odsto slika. Ubaciti u hiljade različitih ekrana različite veličine slika i može se činiti da je efikasna isporuka slika na svaki uređaj nemoguć zadatak. Ipak, nije sve tako crno. U ovom razgovoru će biti ispitane strategije kako da se pošalju savršene slike na svaki uređaj, obezbeđujući brzo i lepo prikazivanje zadatog sadržaja. Učesnici će pregledati progresivne slike, slike rezerviranih mesta, lenjo učitavanje i druge tehnike i primere iz stvarnog sveta koji će poboljšati upotrebljivost stranice ili aplikacije. Polaznici će shvatiti trenutno „stanje tehnike“ za optimizaciju vizuelnog sadržaja na webu.

Ovaj događaj je za UX dizajnere, web programere i sve ostale koji žele da saznaju za najnovije savete i tehnike za optimizaciju web performansi i primene ih u svojim projektima. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

Uz moderatora Milovana Jovičića, gostujući predavač je Dag Silars, stručnjak za mobilne performanse. Dag je pomogao hiljadama programera da ubrzaju svoje mobilne aplikacije i web stranice. Kao Google-ov stručnjak za programere i autor O’Rajlijevih „Vrhunskih Android aplikacija“, Dag redovno govori na konferencijama i blogovima na dougsillars.com. Trenutno radi kao slobodni digitalni nomad, putuje sa porodicom po Evropi.

Prijavite se za ovo besplatno predavanje putem sledećeg linka.


(3 osobe su glasale, prosečna ocena: 4)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška