O kompaniji
33
Iskustva
22
Plate
Poslovi
Clarivate logo

Clarivate

4.4
30.03.2023.

Clarivate Futures - Perspektiva za Tech studente!

Helloworld

Odavno je poznato da su mladima najpoželjnija zanimanja današnjice vezana za IT industriju.

Ipak, istraživanja su pokazala da su u Srbiji, u tehnološkoj industriji, znatno dominantniji stručnjaci sa seniorskim iskustvom. Aktuelna ekonomsko-politička dešavanja u svetu i kod nas su samo još dodatno produbila jaz pri zapošljavanju u Tech-u. Poslodovac za najveći broj svojih otvorenih pozicija traži kandidata sa već dokazanim iskustvom, dok je junior ostavljen da se bori i snalazi u potrazi za prvom, ozbiljnom, poslovnom šansom.

Technology Graduate Program

Odgovor na ove izazove Clarivate kompanija je pružila pokretanjem globalnog projekta pod nazivom Clarivate Futures Graduate Program. Cilj ovog projekta je da u našoj brzorastućoj firmi pružimo šansu mladima da na najbolji mogući način započnu svoje profesionalne karijere.

Treba napomenuti globalni aspekt ovog programa, gde se pored beogradskog office-a, Futures paralelno izvodi na još tri Clarivate lokacije – USA, Španija i Indija.

Akcenat zapošljavanja je usmeren na studente završne godine osnovnih i master studija. Futures program podrazumeva rad na realnim projektima, sa iskusnim mentorima, a otvorene su različite tehnologije.

Početak programa podrazumeva prvih 4 meseca treninga, gde svaki student dobija svog senior kolegu mentora iz tech tima, sa kojim prolazi kroz sve procese onboarding-a i osnovne obuke rezličitih segmenata koji postoje u okviru naših Tech timova.

Nakon uspešno završenog trening perioda student se, uz evaluaciju mentora i ostatka futures tima, raspoređuje u konkretni tim, na projekte gde svojim znanjem i afinitetima može da pruži najbolje rezultate.

Prva generacija Futuresa u Beogradu

U septembru prošle godine prva grupa od 20 studenata je postala ponosni deo Clarivate porodice. Naše starije kolege su ih kroz mentorstva na najbolji mogući način uvela u svet IT-ija, kao i poslovnu kulturu same firme.

Pozitivna energija, visoki nivo ambicija i konstantna potreba za učenjem novih tehnologija koje Clarivate IT sektor može da ponudi, nam je pokazao da smo okruženje u kojem najbolji studenti FON-a, ETF-a, PMF-a, FTN-a i ostalih respektabilnih akademskih insitucija prepoznaju našu kompaniju kao idealna sredina za kvalitetan razvoj i sticanje neophodnog znanja u svetu tehnologija.

Nakon 6 meseci od dolaska prvih studenata u kompaniju, možemo da potvrdimo da je ovo jedan od najboljih projekata naše kompanije i sada već praksa sa kojom nastavljamo i u narednim godinama.

Clarivate budućnost

Iskustva iz prethodne godine, su postavila temelj i standarde sa kojima i u ovoj godini kompanija i Futures program očekuju uspeh i još bolje rezultate.

Futures Graduate projektom je jasno postavljena vizija oko koje će se graditi budući razvoj Clarivate-a, a to su mladi i talentovani diplomci.

Ukoliko i vi želite da budete deo našeg razvoja, podstičemo vas da se prijavite za Clarivate Futures Graduate Program!

Posetite profil kompanije Clarivate.

Galerija