O kompaniji
76
Iskustva
39
Plate
Poslovi
Continental logo

Continental

4.2
06.02.2023.

Continental ultrawide displeji

Helloworld

„Ultrawide“ se odnosi na širinu od 1,29 metara, savijajući se od jednog stuba do drugog. TFT ekran od 47,5 inča je osvetljen sa više od 3.000 LED dioda na aktivnoj površini od 7.680 x 660 piksela. Matrično pozadinsko osvetljenje daje odličan kvalitet slike, i to visokog kontrasta, a takođe nudi mogućnost zatamnjivanja pojedinačnih delova ekrana koji nisu potrebni. Tehnologija lokalnog zatamnjivanja štedi energiju i poboljšava čitljivost.

Naš novi zakrivljeni displej od stuba do stuba je ekran vozača ali i suvozačka, u jednom. Proizvođačima vozila nudi visok nivo slobode dizajniranja kako bi kreirali futuristički, vrhunski kokpit i način prikazivanja sadržaja na površini ekrana. Sa širinom od 4.200 milimetara, zakrivljena površina je besprekorno integrisana u prednji deo vozila, obezbeđujući korisniku udaljena područja ekrana za potpuno i opuštajuće iskustvo. Koncept rada je zasnovan na nevidljivom displeju koji postaje savršeno vidljiv na zahtev vozača, a omogućava praktičnu i bezbednu kontrolu. Obimna proizvodnja zakrivljenog ultrawide displeja planirana je za 2025. godinu.

„Zakrivljeni ultrawide displej stvara iskustvo vožnje u kojem korisnici mogu u potpunosti da se prepuste. Visok intenzitet i kvalitet šire se vozilom, pretvarajući automobil u dnevnu sobu na točkovima. Sa ekstravagantnim oblikom ekrana, ispunjavamo potrebe naših kupaca koji pridaju veliku vrednost visoko-kvalitetnom vizuelnom iskustvu“, rekao je Philipp von Hirschheidt, Šef poslovne oblasti User Experience u Continental-u. „Ekrani koji kombinuju emocije i sigurnost postaju važna odluka o kupovini. Sa zakrivljenim ultrawide ekranom, mi dalje proširujemo našu pionirsku ulogu tehnološkog lidera na ovom dinamičnom tržištu koje karakteriše brza tehnološka promena.”

In2visible displej: rad sa fokusom na najvažnije stvari

Interakcija sa displejom od stuba do stuba podržana je integrisanim kontrolnim displejom koji se pojavljuje samo kada je to potrebno. Ovo jedinstveno rešenje za displej sprečava nepotrebnim informacijama da ometaju vozača. Panel se takođe može koristiti za praktično upravljanje povrišna koje su van dohvata ruke za korisnika. Haptička povratna informacija panela omogućava upravljanje displejom od stuba do stuba bez potrebe da se skida pogled sa puta. Pokriven poluprovidnom površinom, nevidljivi displej je neprimetno integrisan u površinu dizajna enterijera, vizuelno i haptički. Kada ekran nije potreban, on je nevidljiv. Ne izgleda kao prazan crni prostor, već se spaja sa dekorativnom površinom i formira jednu celinu, u drvetu, karbonu ili bilo kom drugom vrhunskom izgledu i osećaju. Pored toga, koristi se posebno matrično pozadinsko osvetljenje. Ova tehnologija osvetljenja omogućava da se sadržaj prikaže u potrebnoj osvetljenosti i sa najvećim mogućim kontrastom u bilo kojoj situaciji osvetljenja, bez vidljive pozadine (poznat i kao „efekat razglednice“).

„Kombinacija naše In2visible tehnologije sa zakrivljenim ultrawide ekranom je jedinstvena jer rešava problem kako da sve veći ekrani u kokpitu budu operativni i korisni. Displeji od stuba do stuba posebno predstavljaju izazov u pronalaženju operativnih rešenja koja omogućavaju vozaču i suvozaču da dosegnu ceo ekran. Besprekorno integrisana kontrolna tabla, na dohvat ruke vozača, rešava ovaj problem na najelegantniji način, a istovremeno zadovoljava zahtev mnogih vozača da upravljaju ekranom putem dodira“, rekao je Kai Hohmann, Menadžer proizvoda tima Display solutions u Continental-u.

CES nagrada za inovacije za displej sa mogućnošću identifikacije vozača

Besprekorna integracija trinamiX senzora i softvera u Continental-ov displej omogućava brzu i pouzdanu autentifikaciju vozača i pruža najveću zaštitu od eventualnih pokušaja prevare.

Sa ekranom za identifikaciju vozača, Continental predstavlja još jednu inovaciju na CES 2023. Rešenje za displej dodaje novu funkciju praćenju vozača omogućavanjem beskontaktne, bezbedne autentifikacije vozača putem autentifikacije lica. Ovo je osigurano trinamiX-ovim senzorom neprimetno integrisanim u ekran kao i pratećim softverom, koji pruža najveću zaštitu od pokušaja prevare od drugih lica. TrinamiX Face Authentication omogućava brzu i pouzdanu autentifikaciju vozača i na taj način omogućava aplikacije kao što je plaćanje u automobilu bez potrebe za dodatnim uređajima.

Displej za identifikaciju vozača osvojio je CES nagradu za inovacije u kategoriji „Tehnologija vozila i napredna mobilnost“.

Posetite profil kompanije Continental.

Galerija