O kompaniji
23
Iskustva
11
Plate
Poslovi
EXECOM logo

EXECOM

5

Iskustva

5 100%

Menadžment kompanije

4

Beneficije

4

Balans karijera-privatni život

4

Timska atmosfera

5

Zadovoljstvo projektima

4

Mogućnost napredovanja

5
Iskustvo
24.12.2022
5 Preporučuje

Medior Software Engineer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Projekti su zanimljivi, za velike klijente. Tehnologije su savremene i raznovrsne. Timovi su kvalitetni, sa velikim stručnjacima, atmosfera je prijatna. Moguće napredovanje i usavršavanje.

Zamerke

Reorganizacije svake godine. Menjaju se tehnologije iz korena (C++, Java, Kotlin...). Moguće je dobiti otkaz (biti ljubazno zamoljen da odeš), IOS programerima su ponudili da pređu da rade Android ili daju otkaz jer je tim ugašen, ukinuli su scrum master-e, product owner-e, neki su otišli iz firme, neki su preraspoređeni na druge pozicije. Reorganizacije dolaze od menadžmenta jer nisu u stanju da opsluže sve klijente a žele da rade za što više klijenata. Plate novih zaposlenih su veće od plata starih zaposlenih jer veća povišica može da se očekuje samo kod unapređenja. Robovanje sastancima.

Korisno? 0
Arhiva | Iskustvo
02.03.2022
4 Preporučuje

.Net Developer

Prethodno na praksi Manje od jedne godine

Pozitivno

Odlični uslovi za rad, divan ambijent i odlična atmosfera na poslu.

Zamerke

Nestrpljenje i loš pristup mentora.

Korisno? 1
Arhiva | Iskustvo
01.06.2021
3 Preporučuje

software developer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Dobra atmosfera, dugorocni projekti, Timski budžet, razne pogodnosti mogucnost napredovanja

Zamerke

Legacy projekti (zastarele tehnologije)

Korisno? 1
Arhiva | Iskustvo
01.06.2021
4 Preporučuje

Software developer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Raznolikost projekata, ozbiljni klijenti. Atmosfera je dobra, dosta mladih, ali i starijih kolega. Kompanija je dosta fleksibilna i izlazi u susret svojim zaposlenima.

Zamerke

Najveca zamerka je to sto se izvesni ljudi postavljaju na pozicije na kojima nikako ne treba da budu. Izmisljaju se pozicije radi unapredjivanja pojedinaca. Za finansijsko napredovanje se uglavnom mora vuci za rukav. Plate bi mogle biti i vece.

Korisno? 1
Arhiva | Intervju
09.10.2020
Pozitivno iskustvo

React Front End Developer

Bez ponude za posao

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Kratak test sposobnosti koriscenja pretrazivaca u svrhu pronalazenja odgovora na pitanja vezana za HTML, Css i JavaScript. Nakon polozenog ovog inicijanog testa, dobijam projekat u React-u, ni malo naivan, ali zelim da naglasim svrsishodan, u smislu da kompanija moze da proceni da li kandidat poseduje znanje iz trazenih tehnologija. Mala primedba, da je mozda malo vremena bilo, obzirom da se radilo o junior React Front End Developeru. Sve u svemu imao sam kardinalne greske u radu sa GIT version controlom, iako sam projekat priveo kraju. Jos jedna pohvala na racun devojaka zaposlenih u HR, maksimalno ljubazne i azurne i dobra strana Execoma je sto posle 6 meseci nema prepreka da se kandidat ponovo prijavi.

Pitanja sa intervjua

  • Mislim da nema potrebe, pitanja su vezana za osnove html, css i javascript
Korisno? 1
Arhiva | Intervju
03.11.2019
Pozitivno iskustvo

Front End Developer (posao ili praksa)

Bez ponude za posao

Intervju lak

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Prvi intervju i testiranje: test se radi na laptopu, dozvoljeno korisćenje interneta za frontend poziciju, za backend nije. Nakon položenog testa radi se zadatak od kuće 7 dana, nakon toga ide tehnički intervju. Sve u svemu, pozitivno iskustvo, devojka koja radi kao HR je veoma prijatna i ljubazna. Razgovor sa njom je bio opušten, postavljala je standardna pitanja tipa "zašto si odlučio da upišeš baš taj smer koji si studirao", ali i druga pitanja manje vezana za posao (small talk). Mana im je što primaju kandidate za praksu unapred, pa postoji ogromna lista čekanja.
Korisno? 5
Arhiva | Intervju
23.04.2019
Negativno iskustvo

Software Developer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Kako je izgledao proces

Proces selekcije se sastoji iz dva kruga. U prvom krugu se radi pismeni OOP test i razgovor sa HR-om. U drugom krugu tehnički intervju sa senior developerom u trajanju od oko sat vremena. Na tom tehničkom intervjuu sam odgovorio na 90 posto pitanja tačno i sve je izgledalo kao da sam zadovoljio. Nakon nedelju dana mi stiže mejl gde mi čestitaju na uspešnom testiranju, ali da, nažalost, trenutno nemaju otvorenu poziciju i projekat na koji bi mogli da me ubace, te da se strpim neko vreme. Što je najgore od svega, poverovao sam im i čekao da se ukaže prilika naredna 3 meseca. 4 meseca nakon mog "uspešno prođenog testiranja" vidim da organizuju jednomesečnu praksu za poziciju na koju sam konkurisao. Na tu praksu sam se takođe prijavio čisto da vidim da li bi me primili i da li stvarno nije bilo otvorenog mesta za mene ranije. Naravno, ni na praksu me nisu pozvali, tako da nemam ništa pozitivno da kažem za ovu kompaniju. Laži, neprofesionalizam i gubljenje tuđeg vremena i živaca.
Korisno? 16
Arhiva | Iskustvo
18.11.2018
3 Ne preporučuje

Software Developer

Prethodno zaposlen/a 1-2 godine

Pozitivno

Zanimljivi projekti. Lepi tim bildinzi. Ozbiljni klijenti. Posvećenost kvalitetu. Dosta se može naučiti od iskusnih kolega. Voće i sokovi u kuhinji. :) Skromne plate: kao medior ili senior radićete za 15-20% iznosa koji firma fakturiše klijentima za vaše angažovanje, a kao junior za svega 10%. Vašim radom se finansira IoT startup WolkAbout od koga vi nikada nećete imati nikakve koristi. Na primer: angažovanje jednog mediora se fakturiše 40 evra na sat, dok je njegova neto plata 800-900 evra

Zamerke

(i to 500 evra preko računa, ostatak u koverti). Zbog toga je u poslednje vreme otišao veliki broj kvalitetnih ljudi, nekoliko desetina njih, što ne potpada u normalnu fluktuaciju zaposlenih. Nekada je ovo bila najbolja firmi u NS, ali je to davna prošlost kada u IT sektoru nije bilo ozbiljne konkurencije. Pojedinci veruju da rade za najbolju i najbrže rastuću firmu ikad i ponekad s nipodaštavanjem govore o konkurenciji. Dakle, prisutna je arogancija bez pokrića i živi se od stare slave.

Korisno? 28
Arhiva | Intervju
06.11.2018
Pozitivno iskustvo

Software Developer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Proces je trajao 3 nedelje. Prvo ide HR intervju koji je onako prilično opušten, upoznavanje, informacije o firmi itd. Nakon toga iduće nedelje je zakazan tehnički intervju koji se sastoji iz nekog logičnog zadatka koji se radi pola sata, pa se onda diskutuje o njemu u nastavku intervjua. Lično mišljenje da zadatak nije prilagođen poziciji za koju se aplicira i da oni to daju svima izgleda isto, niti je uopšte ugodno raditi ga pod tenzijom da li ćes i kako ga uraditi. Kažu da zadatak ne utiče kao nešto mnogo na ostatak intervjua, ali nisam tog mišljenja. Razgovor o tehničkim stvarima je bio sa jednim mlađim deckom koji je bio ok, opet sa tendencijom postavljanja pitanja malo mimo teme za koju se aplicira. To sve ukupno je trajalo oko 1h, možda malo više. Zatim kažu da će javiti rezultat do kraja nedelje, pa se ne jave, nego ih moraš podsećati da ti jave šta su odlučili da bi na kraju rekli kako je sve ok, ali ne mogu ponuditi poziciju jer nemaju projekat, a prvo su rekli da ne zapošljavaju ljude po projektu, nego da im uglavnom uvek treba ljudi. Tako da je moj opšti utisak da oni često tako rade intervjue da vide kakvih kadrova ima iako im ne treba u tom trenutku. Takođe, nisam stekao utisak da rade na nekim inovativnim stvarima.
Korisno? 1
Arhiva | Iskustvo
14.04.2018
5 Preporučuje

Software Developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Kolege koje nikad ne kažu NE na pitanje koje imate. Menadžment koji sasluša sve ideje. Projekti koji nisu u zastarelim tehnologijama.

Zamerke

Nema dovoljno zajedničkih aktivnosti, timbildinga, itd.

Korisno? 3