Endava

Ti si predstavnik ove kompanije?

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije Endava

  (31 utisak)
88% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
3.9
beneficije

3.7
mogućnost napredovanja

4.3
balans između karijere i privatnog života

Scrum Master

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
alert_common_login_msg bez ponude za posao
negativno iskustvo
Kako je izgledao proces
Prvi krug je bio tehnicki intervju koji je trajao preko sat i po vremena. Intervjuisali su me njih troje ne narocito prijateljski nastrojenih zaposlenih. Bilo je pitanja neprikladnih za poziciju Scrum Mastera. Sam nacin ispitivanja je bio prilicno neprijatan, da bi mi u jednom trenutku rekli da moraju malo da me "pritisnu" da vide kako reagujem pod stresom. izasla sam iz firme sa potpunim odsustvom zelje da radim za njih.

utisak sa intervjua postavljen: 04.05.2020.

AM Engineer


  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od jedne godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Mnogo dobrih projekata i tehnologija, malo zavisno od tima u koji upadnete ali je odnos dobrih 70-30.
Transparentna linija napredovanja unutar firme.
Transparentna linija nadređenih i komunikacija je u većini slučajeva laka i odlična.
Dosta plaćenih e-learning platformi, internih kurseva i plaćenih konferencija i sertifikacija
Firma ima svoju kantinu što je sjajno, kvalitet je prosečan, ali znači dosta.
Privatno zdravstveno, voće, sokovi, kafe...
Zamerke kompaniji
Reevaluacija zaposlenih je jednom do dva puta godišnje, mada je realnost da je jednom.
Na žalost iako je linija napredovanja transparentna, ne zavisi samo od skilova nego i od projekta na kojem radiš
Iako se hvale da su iznad proseka sa platama, nije realan slučaj i nakon zakona o kontroli paušalaca.
Prilikom primanja u kompaniju u dosta slučajeva se daje niži senioritet, gde je u realnosti sasvim drugačija situacija i ponude nisu baš izdašne.

Fitpass bi mogli da finansiraju u potpunosti.
preporučujem
utisak postavljen: 23.04.2020.

Senior FE developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
alert_common_login_msg bez ponude za posao
Intervju jako težak
Ceo proces je trajao 1 nedelju
Kako je izgledao proces
HR intervju, opisali mi kako funkcionisu, sa kime rade, mada malo se pricalo o onome zasto sam zapravo i dosao na intervju. Vise je neka psiholska procena licnosti,odnosno da li sam pogodan da me oblikuju po njihovoj zelji i meri.

utisak sa intervjua postavljen: 22.02.2020.

C++ Internship

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
alert_common_login_msg bez ponude za posao
Intervju srednje težine
Ceo proces je trajao 8 nedelja
Kako je izgledao proces
Prvo ima kratak telefonski razgovor gde će vam tražiti da malo popričate na engleskom. Posle toga dolazi tehnički intervju za koji ne bih rekao ni da je težak ni lak. Bilo je pitanja koja su mi se učinila apsolutno besmislenim za poziciju C++ internship tj. za taj nivo znanja koji je potreban za tu poziciju i koji je bio u oglasu, algoritmi i strukture podataka i jedan zadatak na tabli. Treći je HR krug intervju gde pitaju raznorazna pitanja o iskustvu, kako bi postupio u ovoj situaciji itd. Sve u svemu ovo bi bilo jako pozitivno iskustvo da posle trećeg kruga intervjua nisam morao da čekam 5-6 nedelja na odgovor i ako su oni sami sebi postavili neki interni rok od 2 nedelje posle svakog kruga intervjua. Takođe ne bi ni samo čekanje (a ni odbijanje) bilo problem da u tom periodu čekanja devojka iz hr nije zvala kad sam slao email da se raspitam i rekla u fazonu kao mi i dalje računamo na tebe, sve je ok itd. da bi na kraju posle xyz nedelja čekanja javila da su ipak odabrali nekog sa više tehničkog znanja (što je njihovo potpuno pravo). Ostao je loš utisak zbog toga što svoj sopstveni rok nisu ispoštovali i to što su mi davali lažnu nadu čekajući bolju priliku, a pri tom ja sam znao bar 90% stvari sa tehničkog intervjua. Bio mlad i zelen pa sam odlučio da čekam odgovor iz Endave umesto da odmah tražim na sledećem mestu praksu i iskreno nisam verovao da za bedno plaćenu praksu (od svih praksi u BG donja granica proseka i 8h rada) da bi to tako funkcionisalo da čekaš bog zna koliko dugo i da ti daju lažnu nadu dok ovamo merkaju bolju mladu :D. Firma deluje kao opuštena firma bez stresa i kao ok mesto za ljude koji dolaze sveži sa faksa.

utisak sa intervjua postavljen: 06.09.2019.


Komentar kompanije Endava

Pozdrav, Pre svega hvala na ostavljenom komentaru i feedback-u. Jako nam je žao što si imao takvo iskustvo i što si bio u situaciji da dugo čekaš odgovor. Zaista se trudimo da u predviđenom roku (kao što si i sam rekao, 2 nedelje) obavestimo kandidata o ishodu kakav god da je. Međutim, i pored toga se ponekad dešavaju nepredviđene situacije koje mogu da uspore proces selekcije, a na koje ne možemo da utičemo. Svakako nam je cilj da ih izbegavamo i ne dovodimo ni kandidate, a ni nas kao kompaniju u neprijatnu situaciju. Još jednom, zaista nam je žao što si imao ovakvo iskustvo, ali nam svakako nije bila namera da odugovlačimo sa procesom jer nam je zaista bitno da svi kandidati budu obavešteni o ishodu kao i da imaju slobodu da pitaju sve što ih zanima. Ponovo, hvala ti na feedback-u i nadam se da ovo neće predstaviti prepreku za neku potencijalnu buduću saradnju.
(1)

Java Script Developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
alert_common_login_msg bez ponude za posao
Intervju srednje težine
Ceo proces je trajao 6 nedelja
Kako je izgledao proces
Posle intervjua sa hr, pozvan sam na tehnički, koji sam prošao. Morao sam da čekam duže od 3 nedelje jer nisu imali poziciju za moj senioritet, da bi mi na kraju javili da ne zadovoljavam uslove za trenutno otvorene pozicije, tj. da moje znanje i iskustvo nije dovoljno.

utisak sa intervjua postavljen: 07.08.2019.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.

Ti si predstavnik ove kompanije?


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Endava je tehnološka kompanija, sa preko 18 godina iskustva u radu sa nekim od vodećih svetskih kompanija za finansije, osiguranje, telekomunikacije, medije, tehnologiju i maloprodaju. Kroz uvođenje digitalnih rešenja, automatizaciju procesa i agilne transformacije kompanija, Endava pomaže svojim klijentima da budu više angažovani, odgovorni i efikasni podržavajući ih od ideje do realizacije. Od 2018. godine akcijama Endave se može trgovati na njujorškoj berzi.

Endava ima više od 5.900 zaposlenih smeštenih u kancelarijama u Severnoj Americi i Zapadnoj Evropi i razvojnim centrima u Rumuniji, Moldaviji, Bugarskoj, Srbiji, Makedoniji, Argentini, Urugvaju, Venecueli i Kolumbiji. U Srbiji je prisutna od 2015. godine, kada se spojila sa domaćom kompanijom PSTech (jednim od srpskih pionira na tržištu pružanja usluga softverskog razvoja). Sa više od 500 zaposlenih, jedna je od najvećih softverskih kompanija u zemlji, sa sedištem u Beogradu.

Naša filozofija je veoma jednostavna: Fokusirani smo na uspeh ljudi: ljudi koji rade u Endavi, ali i onih s kojima sarađujemo i koji koriste naše sisteme i aplikacije.

Zaposleni u Endavi imaju mogućnost da radom na velikim projektima, zajedno sa kolegama iz drugih zemalja sarađuju sa klijentima koji su svetski lideri u oblastima u kojima posluju, i tako steknu neophodno iskustvo i budu uvek u toku sa primenom aktuelnih tehnologija i najnovijih trendova. Kompanija nudi i mogućnost rotacije na projektima, ukoliko neko želi  da radi na drugom projektu ili sa drugim tehnologijama.

Pored ulaganja u dugoročne odnose sa klijentima, verujemo da naša najveća snaga leži u ljudima. Zato smo osmislili Sistem za razvoj karijere, koji prati napredak i individualne potrebe svakog zaposlenog. Osim potrebnih tehničkih obuka i treninga, organizujemo interno deljenje znanja kroz radionice i sesije, koje zovemo Pass it on. Naši zaposleni imaju mogućnost da usavršavaju engleski jezik, koriste online kurseve na internoj platformi Endava University, koriste besplatno platforme Safari i Pluralsight, ali i da posećuju međunarodne i domaće konferencije i druge stručne događaje. Trudimo se da obezbedimo dovoljno mogućnosti kako za lični, tako i za karijerni razvoj.

Endava svoju eksertizu sa članovima IT zajednice deli na različitim stručnim konferencijama, ali i na meet-upima i radionicama koje organizuje u saradnji sa ICT Hub-om.

Posebnu pažnju obraćamo i na juniore. Prve kontakte sa studentima ostvarujemo saradnjom sa studentskim organizacijama i saradnjom sa svim najvećim tehničkim faktultetima u zemlji. Za studente završnih godina i svršene diplomce nekoliko puta godišnje organizujemo tromesečne plaćene prakse, nakon koje izabrani praktikanti dobijaju i ponudu za posao.

Prijatna radna atmosfera je neophodna za nesmetani rad, pa smo se potrudili da našim zaposlenima pružimo inspirativno radno okruženje. Osim savremeno uređenih kancelarija, postoje i game room-ovi, biblioteka, koji su na raspolaganju svim zaposlenima. U toku radnog vremena dva puta nedeljno zaposleni imaju mogućnost da idu na fudbal, košarku i odbojku. 

Želite da postanete deo našeg tima? Pošaljite svoj CV na jobs.belgrade@endava.com

Oglasi za posao (trenutno 0 aktivnih oglasa)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
ENDAVA
Adresa
Milutina Milankovica 9đ, Beograd-Novi Beograd
Datum osnivanja
27.11.1992.
PIB
100026798
Matični broj
06425747
Poslovni naziv
ENDAVA D.O.O. BEOGRAD
Delatnost kompanije
6201 Računarsko programiranje
Pravna forma
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Zakonski zastupnici
Drenka Mioković - Direktor
Mark Stuart Thurston - Direktor
Goran Stevanović - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kompaniji je nestalo mastila :)

Project Manager

1 plata
1200 EUR / mesečno
1200 1200

QA Specialist

1 plata
1380 EUR / mesečno
1380 1380

Software Developer

3 plate
1383 EUR / mesečno
1250 1550

Solution Architect

1 plata
350 EUR / mesečno
350 350

Test Engineer

3 plate
1350 EUR / mesečno
1100 1550

Delivery Manager

1 plata
4500 EUR / mesečno
4500 4500
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija