Global Engineering Technologies d.o.o.

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije Global Engineering Technologies d.o.o.

  (7 utisaka)
86% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
3.7
beneficije

3.3
mogućnost napredovanja

3.6
balans između karijere i privatnog života

Junior BI Developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Prvi deo je bio eleminacioni, bilo je dosta pitanja iz SQL-a (uglavnom osnovno), upoznavanje, sve u svemu jako prijatno iskustvo, seniori su bili izuzetno ljubazni I prijatni što ne mogu da kažem baš za sve kompanije. Posle toga sam dobio zadatak da radim u QlikView-u, kako oni kažu da vide koliko brzo/dobro mogu da se prilagodim novim tehnologijama, i dali su mi izbor vremena rada. Što se tiče tog dela, ja smatram da sam se možda i previše potrudio da izgled, funkcionalnost, i sve ostalo bude savršeno, bez i jedne sitnice koja može da dovede do neželjenog ponašanja ili izgleda. Posle je usledila odbrana tog projekta gde je od dve seniorke (nisu bili isti kao na početku) jedna delovala polu nezainteresovano (buduća mentorka kako sam saznao od HRa) za moj rad, dok smatram da se drugoj dopalo. Nakon toga je bio intervju sa HR-om koj je bio prilično prijatan, radili su se testovi ličnosti. Posao nisam dobio, a obrazloženje je bilo da su našli nekog sa vise iskustva u radu na sličnim projektima (što mi je zvučalo čudno jer je konkurs za junior developera). Sve u svemu jako pozitivno iskustvo, dosta sam naučio. Jedino mi je krivo što sam baš puno vremena uložio u projekat, koj evidentno nije bio presudan.
Pitanja sa intervjua
  • Trebalo je da povežem datum naručivanja i datum isporuke kako bi klijent mogao da vidi koliko je robe isporučeno na određen (selektovani) datum, a u radu nisam koristio datum isporuke, već sam sve radio po datumima naručivanja.

utisak sa intervjua postavljen: 01.10.2018.

Product Manager

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
Intervju srednje težine
negativno iskustvo
Ceo proces je trajao 1 nedelju
Kako je izgledao proces
Na ulasku u firmu niko mi se nije obratio iako na ulazu sedi devojka koja je pretpostavljam neka vrsta help-deska. Nakon što sam joj se predstavio rekla mi je da sednem. I sedeo sam tako neko vreme... Na kraju se pojavio momak (ovo je bio prvi krug razgovora) koji je koliko se sećam CTO kompanije. Sve vreme je gledao u laptop. Čak i u momentu kada sam počeo da mu crtam po tabli on je i dalje gledao u laptop. Sama pitanja nisu relevantna za ovu poziciju tako da ne bih mogao oceniti težinu intervjua, jednostavno je besmislen - kao i moj odlazak u prostorije ove firme.

utisak sa intervjua postavljen: 10.09.2018.

Support Engineer


  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Kompanija pruža dobre uslove rada, plate, dodatne pogodnosti, privatno zdravstveno osiguranje, fitpass, teambuilding, sportske aktivnosti organizovane, moderan i komforan prostor za rad, bilijar, stoni-fudbal.
Zamerke kompaniji
Kompanija se najviše oslanja na outsourcing i podršku. Ima i neki sopstveni proizvod ali zarada dolazi od podrške najviše. Klijenti umeju da budu jako zahtevni i nerazumni, a to se sve naravno slomi na zaposlenima. Ponekad bude stresno ali ne uvek. Prekovremeni rad nije plaćen, ali za rad vikendom se dobija slobodan dan. Posao je poprilično dosadan i to ume da ubije motivaciju. Povećanje plate jednom godišnje u zavisnosti od učinka. Mnogo ljudi radi sa preduzetničkim ugovorom.
preporučujem
utisak postavljen: 06.09.2018.

Junior BI developer

Luka P., Beograd
bez ponude za posao
Intervju lak
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Prijatna atmosfera i ok ljudi. Bio sam na dva kruga razgovora. Prvi je bio više formalno upoznavanje, nakon kog je dogovoreno da izaberem kada želim da mi pošalju zadatak da uradim. Nakon što sam uradio zadatak dogovoren je termin za odbranu. Drugi intervju (odbrana) mi nije bio previše simpatičan, jer se akcenat stavlja na znanje softvera koji koriste (QlikView) što meni kao developeru ne prija. HR je bila super i taj deo intervjua mi je bio ok.

utisak sa intervjua postavljen: 02.07.2018.

QA inženjer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
Intervju srednje težine
negativno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
3 kruga. Na prvom se odgovara na neka opšta pitanja o testiranju, radnom iskustvu, poneko tehničko pitanje, malo se priča na engleskom i bilo je pitanje vezano za SQL. U drugom krugu se dobije domaći zadatak (MS Access, Qlickview, manuelno i automatizovano testiranje random web sajta i pravljenje test plana). Zadatak se brani usmeno. U mom slučaju, puno su se fokusirali na pisanje skripti za automatizaciju iako na mom budućem projektu (kako mi je rečeno u prvom krugu) neće biti uvođena automatizacija barem godinu dana. U trećem krugu se razgovara sa HR-om što je skoro isto iskustvo kao u prvom krugu, samo što umesto tehničkih pitanja, radi se neki test ličnosti na papiru i bude onih filozofskih pitanja tipa "zašto želiš da se baviš ovim poslom?".

utisak sa intervjua postavljen: 15.04.2018.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

GET je izgrađena internacionalna kompanija sa središtem u Beogradu, koja već više od 10 godina uspešno isporučuje inovativna IT rešenja i izgrađuje sopstvene softverske proizvode. Naš tim je sačinjen od više od 150 softverskih inženjera, biznis analitičara, i eksperata u različitim poslovnim domenima. Naši klijenti su kompanije koje imaju od 5.000 do 100.000 zaposlenih. Pouzdani smo partner Atlassiana, Microsofta, SAPa i Cisca.

GET su osnovali inženjeri sa željom da izgrade kompaniju koja se neprekidno radi na tome da unapredi svoje proizvode i kvalitet usluge. Iza nas je veliki broj uspešnih projekata u domenima automoto industrije, logistike, bankarstva i maloprodaje. Sa klijentima, kao i sa našim zaposlenima negujemo dugoročnu saradnju i poverenje i kontinualni razvoj.

Mi smo GET. I rastemo zajedno kao tim.

Oglasi za posao (trenutno 1 aktivan oglas)

Software Developer

Beograd  • Rok: 19.10.2019

Experience in either Microsoft C# or Java. SQL (Oracle, Microsoft SQL Server, MySql or other relational database). Eclipse/NetBeans, Visual Studio or other development tool... (pročitaj oglas)

Quality Assurance Engineer

Beograd  • Rok: 21.09.2019

Approaches a product with the attitude that the product is already broken - it has defects and it is their job to discover them. Assumes the product or system is inherently flawed and it is their job to ‘illuminate’ the flaws... (pročitaj oglas)

Senior Finance Controller

Beograd  • Rok: 13.09.2019

Develops annual budgets and financial plans for the company based on research and data reports... (pročitaj oglas)

Front End Developer

Beograd  • Rok: 14.08.2019

More than 2 years of professional experience in software development. Excellent knowledge of HTML and CSS. Good knowledge of JavaScript and jQuery... (pročitaj oglas)

SQL / BI Quality Assurance Engineer

Beograd  • Rok: 25.07.2019

You must possess strong knowledge of SQL. You are detail-oriented. You are able to learn new technologies quickly. You have strong analytical, conceptual, and problem-solving abilities... (pročitaj oglas)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
GLOBAL ENGINEERING TECHNOLOGIES
Adresa
Palmira Toljatija 5, Beograd
Datum osnivanja
30.11.2007.
PIB
105352240
Matični broj
20357665
Poslovni naziv
PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PROJEKTOVANJE I INŽENJERING GLOBAL ENGINEERING TECHNOLOGIES DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU BEOGRAD - NOVI BEOGRAD
Delatnost kompanije
6201 Računarsko programiranje
Pravna forma
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Zakonski zastupnici
Bojan Jovičić - Direktor
Nenad Jovičić - Direktor
Aleksandar Vujisić - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kompaniji je nestalo mastila :)
Uspešno
Neuspešno urađena operacija