HELBIZ d.o.o.

Helbiz se bavi pružanjem usluga mikro mobilnosti u gradovima širom sveta. Naši električni mopedi i trotineti su dostupni za iznajmljivanje preko aplikacija koje razvijamo u gradovima širom Italije i Sjedinjenih Američkih država. Pod vođstvom našeg CEO-a Salvatorea Palele, izašli smo na njujoršku berzu (Nasdaq) u avgustu 2021. godine. Naše kancelarije su u Beogradu, Njujorku i Milanu. Proizvode na kojima radimo razvijamo od početka do kraja, a kako je tehnički tim i dalje relativno mali, sa oko 50 profesionalaca, svaka osoba ima veliki uticaj na krajnji proizvod. Ono što nas najviše motiviše je to što naše proizvode koriste milioni ljudi.

Kontakt

Bulevar vojvode Bojovića 6-8, Beograd

O nama

Kompanija Helbiz je tehnološka kompanija koja nudi rešenja za mikro mobilnost u gradskim sredinama širom SAD i Italije i time omogućava moderan i urban stil života. Tri modela električnih vozila (trotinet, moped i bicikl) pružaju savršena rešenja korisnicima sa najrazličitijim potrebama. Naša vozila su prvi put bila dostupna za iznajmljivanje putem aplikacije koju razvijamo u Milanu, 2018. godine. Zajedno sa gradom smo osmišljavali nov način kretanja i radili na kreiranju zakonskih regulativa. Nakon toga, proširili smo se na druge gradove u Italiji (sada već oko 30), a od kraja 2020. godine ulazimo i na američko tržište, sa 15 gradova gde smo prisutni.

U toku 2021. dešava se nekoliko velikih stvari za nas. Prva je izlazak na njujoršku berzu - Nasdaq, gde smo prva kompanija iz industrije mikro mobilnosti kojoj je to pošlo za rukom i na šta smo jako ponosni.

Zatim, krećemo sa razvojem dva nova projekta. Helbiz Kitchen, koncept “ghost kuhinje” je sistem u kojem se iz jedne centralne kuhinje sprema šest različitih vrsta menija u najkraćem mogućem roku i dostavlja do vrata korisnika našim električnim vozilima.
Helbiz Live je platforma putem koje smo obezbedili prenos utakmica fudbalske italijanske serije B, nemačke fudbalske lige, kao i NFL lige.

Pored ovih projekata, naš tehnički tim radi i na razvoju većeg internog projekta za potrebe praćenja svih operacija kompanije na terenu.
Sedište kompanije je u Njujorku, a kancelarije u Milanu i Majamiju su primarno fokusirane na operativne delatnosti. Kancelarija u Beogradu je otvorena 2019. Godine. Tehnički tim iz Beograda, na čelu sa CTO-om Nemanjom Stančićem vodi razvoj svih projekata kompanije. Pored toga, naš sektor za robotiku i Computer Vision radi na razvoju novih načina na koji možemo da unapredimo usluge koje nudimo krajnjim
korisnicima.

Naše misija su mobilnost, inovacija i održivost. Razvoj proizvoda i tehnologije koje se lako mogu uklopiti u postojeću infrastrukturu gradova, u cilju podrške nastajanju održivih, modernih i ekološki “čistijih” lokalnih zajednica.
Posvećeni smo ideji da je budućnost održivija, sa manje gradske gužve, buke i zagađenja.

 

 

PROCES SELEKCIJE

Proces selekcije se sastoji od 3 koraka - tehničkog testa i dva intervjua. Nakon što pregledamo tvoj CV, javićemo se sa povratnom informacijom o daljim koracima u procesu. Dogovorićemo se kada ti odgovara da radiš tehnički test, za koji ostavljamo nekoliko dana za izradu.
Ukoliko prođeš u naredni krug, organizovaćemo razgovor gde ćeš sa Team Lead-om i članom HR tima popričati detaljnije o poziciji i uslovima rada. Cilj ovog razgovora je da nas upoznaš i dobiješ sve neophodne informacije o poziciji, da mi upoznamo tebe i popričamo o tvom iskustvu do sada i planovima za dalje, kao i da detaljnije procenimo tvoje tehničko znanje.
Finalni intervju je prilika da upoznaš CTO-a kompanije, a nama služi da potvrdimo na kom projektu bi se najbolje uklopio. Nakon svakog koraka dobijaš povratnu informaciju od nas, a ukoliko prođeš i poslednji intervju, sledi ponuda za posao sa naše strane.
Slobodno nas kontaktiraj za dodatne detalje oko samog procesa!

Vrsta selekcije: intervju, test

Trajanje selekcije: 20 dana

Krugovi selekcije: 3

Tech stack

Beneficije

Privatno zdravstveno osiguranje

Obezbeđen ručak u okviru kancelarije, kao i osveženja

Fleksibilno radno vreme

Obezbeđen parking

Nagrade i bonusi

Poslovna putovanja

Termini za sportske aktivnosti

Naši ljudi

Jovana Stojanović

Jovana Stojanović

Project manager

Moja pozicija je odgovorna za koordinaciju aktivnosti realizacije projekta, od prikupljanja zahteva i planiranja prioriteta, preko praćenja samog izvršavanja zadataka do obaveštavanja svih zainteresovanih strana o novonastalim promenama. Kako je ind...

Prikaži više
Marko Pavlović

Marko Pavlović

Back-end developer

U Helbizu radim na poziciji Back-end developera, a moj inicijalni motiv za dolazak u tim je bila pre svega želja da radim u kompaniji koja razvija svoj real-world proizvod. Ispostavilo se ne samo da sam dobio priliku da radim na postojećem proizvodu,...

Prikaži više
Lazar Delić

Lazar Delić

Front-end developer

U Helbizu sam praktično od početka rada lokalne kancelarije, utisci su mi sjajni i što se posla i što se kolega tiče. Imao sam priliku da naučim puno stvari, posao je zanimljiv i uvek se smišlja nešto novo. Kolege su odlične, uvek hoće da pom...

Prikaži više

IT Insajder - iskustva o radu i sa intervjua

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Intervju · 11.04.2022.
Pozitivno iskustvo

Computer Vision Engineer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Kako je izgledao proces

Intervju se sastoajo iz tri dela. Prvi deo je obuhvatao predstavljanje i uopštena pitanja vezana sa Computer Vision. U okviru drugog dela bilo je potrebno rešiti zadatak vezan za CV. Sam zadatak nije bio previše komplikovan. U trećem delu je bilo potrebno prezentovati rešenje zadatka, nakon čega su usledila opšta pitanja iz programiranja.

Pitanja sa intervjua
  • Opisati postupak rešavanja Computer Vision problema.
1
Iskustvo · 11.04.2022
Preporučuje

Computer Vision Engineer

Opšti utisak 5
Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine
Pozitivno

-Zanimljivi projekti -Pozitivna radna atmosfera -Dobar radni prostor i oprema -Fleksibilno radno vreme

Zamerke

Trenutno nemam zamerke.

1
Iskustvo · 11.04.2022
Preporučuje

Computer Vision Engineer

Opšti utisak 5
Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine
Pozitivno

Zanimljivi projekti sa velikom slobodom pri izboru alata i pristupa problemu. Prijatna radna atmosfera. Razumni rokovi za izradu projekata. Dobar odnos sa kolegama. Ručak u kompaniji.

Zamerke

Nema

1
Intervju · 11.04.2022.
Pozitivno iskustvo

Computer Vision Engineer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Nakon prijave na konkurs sam dobio selekcioni zadatak iz oblasti kompjuterske vizije. Rok za izradu je oko 7 dana. Ubrzo nakon slanja gotovog zadatka, kontaktirali su me iz kompanije radi HR intervjua. Posle održanog HR intervjua, održan je tehnički intervju na kome smo pored ostalog prošli i kroz postupak izrade zadatka....

Pitanja sa intervjua
  • Objasniti kako bi pristupio rešavanju određenog problema iz oblasti kompjuterske vizije.
0
Iskustvo · 11.04.2022
Preporučuje

Frontend Developer

Opšti utisak 5
Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine
Pozitivno

Prijatna atmosfera, adekvatna oprema, radi se na sopstvenim prizvodima, nema outsourcing-a, nema zastarelih projekata i tehnologija, obezbedjen parking, obim posla je adekvatno prilagodjen. Neki od projekata su tek u zacetku, tako da postoji mogucnost sticanja iskustva kako se proizvod razvija od samog starta. Zaposljavaju...

Zamerke

U pojedinim momentima je primetno da je kompanija u fazi tranzicije, odnosno rasta. Akcenat je na radu iz kancelarije, dok je rad od kuce moguc uz prethodno odobrenje.

0

Plate

Za ovu kompaniju nemamo podataka o platama.

Unesi anonimno svoju platu

APR