O kompaniji
184
Iskustva
98
Plate
Poslovi
Levi9 Technology Services logo

Levi9 Technology Services

4.3
16.06.2021.

Srbin Željko Miladinović najbolji Data & AI stručnjak na svetu

Helloworld
 Željko Miladinović, Software Developer u kompaniji Levi9, proglašen je za najboljeg Data & AI stručnjaka na svetu! Ovu titulu osvojio je pobedom na Svetskom prvenstvu #C3CloudSkillsCup, u organizaciji Leading Learning Partners Association – LLPA (Winner of Learning 2020 Microsoft Partner of the Year), ostvarivši najbolje rezultate u odnosu na kolege iz 17 različitih zemalja. Željko je Najner od 2017. godine, a kako kaže, iako je od srednje škole ljubav prema programiranju tinjala, život ga je ipak odveo na neku drugu stranu. Odluka da paralelno sa radom otpočne studije programiranja dovela ga je do toga da svoju diplomu unovči kao .NET developer u Levi9, gde radi na fintech projektima. Motivacija da svoje znanje uporedi sa drugim ekspertima Željka je vodila i kroz srpsko takmičenje, Cloud Skills Cup, na kom je osvojio prvo mesto i kvalifikaciju za Svetsko prvenstvo. Osnovna priprema za to globalno nadmetanje bila je priprema za Azure Data Science sertifikat, još jedan koji Željko namerava da ima u svojoj kolekciji, zajedno sa još 3 Microsoft Azure sertifikata.
“Mislim da je AI oblast kojoj predstoji veliki razvoj i velika primena u mnogim delatnostima koja će drastično da izmeni svet u kojem živimo. Sam razvoj veštačke inteligencije je veoma izazovan i pri tome se koriste velike količine podataka koje treba pravilno pripremiti kako bi se sistem istrenirao da predviđa i klasifikuje sa velikom verovatnoćom pogađanja. Velika primena AI je omogućavanje računaru da vidi, čita, čuje, govori i razgovara.” kaže Željko.
Azure pruža mnoge DB i AI service, a svi ti servisi se kroz Azure mogu integrisati u .NET okruženju koji je takođe Microsoft tehnologija – a upravo ovo je spojnica Željkovog posla i interesovanja. Željko ovaj uspeh ističe kao jedan od najvećih u životu: “Za razliku od srpskog takmičenja, čini mi se da je test na svetskom bio za nijansu teži. Takođe, razlike je i u tome što se nisu odmah videli rezultati. Morao sam da iščekujem do sutra ujutru kada su se zvanično objavili. Naravno, u svetskoj konkurenciji teško je biti siguran u pobedu, koliko god dobro da se uradi test, tako da sam se veoma obradovao videvši svoju sliku i ime kao pobednika u Data & AI kategoriji. Rekao bih da mi je ovo jedan od najvećih životnih uspeha. A zadovoljstvo je još veće kada su počele da stižu nebrojene čestitke kolega i prijatelja.” Inače, jedan od osnivača i članica za Srbiju organizacije LLPA, koja je organizovala ovo takmičenje je Semos Education sa kojima kompanija Levi9 već neko vreme uspešno sarađuje.

Galerija