O kompaniji
77
Iskustva
37
Plate
Poslovi
Quantox Technology logo

Quantox Technology

3
19.10.2022.

EY Brzorastući preduzetnik 2021 – Quantox Technology

Helloworld

Polet za dalje iskorake

Lideri kompanije Quantox Technology nagrađeni su priznanjem “EY Brzorastući preduzetnik 2021.” koje dodeljuje revizorsko – konsultantska kompanija Ernst & Young.

Vuk Popović i Filip Karaičić ispred kompanije Quantox prepoznati su kao najuspešniji u 2021. godini na ceremoniji koja je u februaru održana u Beogradu. Ovo je deseta godina kako E&Y kroz svoj globalni program Preduzetnik godine™ podržava i promoviše preduzetnička dostignuća među pojedincima i kompanijama koje pokazuju viziju, liderstvo i uspeh.

Quantox je priča o viziji i ostvarenim snovima.

Potvrda da ideje jesu ostvarive.

Vuk Popović, osnivač Quantox-a, kaže:

“Za mene preduzetnik znači nikad ne prestati učiti i razvijati se. Hvatanje u koštac sa tehnologijama pre 16 godina kao preduzetnički poduhvat – uz volju, trud i istrajnost – doveli su do toga da je danas Quantox internacionalna kompanija sa više od 500 eksperata koji rade u 13 razvojnih centara u 7 zemalja. Bila je potrebna hrabrost, a vizija je ostala ista – da unapređivanjem sebe, unapređujemo i naše okruženje, grad, zemlju i uopšte IT sferu i svet tehnologija.” Kako tvrdi Vuk, na samom početku nije bilo lako, ali svaka faza razvoja nosila je svoje – kako izazove tako i uspehe i postignuća.

“Jedan od ciljeva bio je da najpre ljudima širom naše zemlje omogućimo da rade u IT industriji za svetske klijente iz svog grada. Iznenadne promene i izazovi u poslednje dve godine kada smo prešli na remote rad pokazale su koliko smo fleksibilni i nastavili smo ubrazni rast upravo usled takvih okolnosti, na koje je svakako uticalo i stanje na tržištu. Kompanija danas sarađuje sa klijentima iz preko 20 zemalja sveta i različitih industrija, od malih brendova do velikih internacionalnih kompanija, što je velika motivacija da budemo još bolji. Jedan od najvećih izazova je ostvarenje stabilnog i održivog rasta i to je ono čemu stalno stremimo – da rastemo jači i unapređujemo kvalitet, svakim danom. Ova nagrada je svakako dodatan podsticaj tome.”

Filip Karaičić, CEO kompanije Quantox Technology, potvrđuje da su za predjeni put bile potrebne godine i puno truda i energije, ali da nakon širenja na nova strana tržišta, dvostrukog uvećanja broja zaposlenih u poslednje dve godine i prvih domaćih akvizicija, kompanija je više nego ikad spremna za nove iskorake.

“Završetak prethodne godine bio je u znaku prve akvizicije Quantox-a u Srbiji, a u proleće 2022. ulazimo snažniji za još jednu domaću kompaniju i nove članove tima. Rastemo i pomeramo granice i drago nam je da smo u tome prepoznati. IT industrija je jedna od najbrže rastućih, pruža stalnu dinamiku i nove mogućnosti. Smatramo da naša pozicija nosi i odgovornost da podstičemo rast i napredak svakog pojedinca, kompanije, a time i doprinesemo još boljoj pozicioniranosti Srbije na globalnoj IT mapi.”

Planovi za budućnost su i dalje širenje stručnih timova, formiranje razvojnih centara u zemljama Zapadne Evrope, ulazak na nova tržišta i nove akvizicije u zemlji i regionu.

“Uz dalje širenje ekspertize, nastavljamo misiju da stvaramo okruženje koje podstiče razvoj i inovativni pristup digitalnim izazovima.”, zaključuje Filip.

Tokom prethodnih godina, u ovom programu u Republici Srbiji učestvovalo je više od 200 kompanija sa 222 kandidata, i veliko je zadovoljstvo biti izabran u najužem krugu vizionara sa prepoznatim postignućima. O pobednicima svake godine odlučuje nezavisni stručni žiri, a odluka se donosi na osnovu faktora uspeha kao što su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Velika čast i motivacija za ceo Quantox tim!

Posetite profil kompanije Quantox Technology.

 

Galerija