Raiffeisen banka a.d.

Arhivirani utisci o kompaniji Raiffeisen banka a.d.

Recenzije starije od 2 godine

System Administrator

potvrđen LinkedIn profil

  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od sedam godina
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Odlični uslovi za rad, rad na savremenoj opremi, sve prinadležnosti na vreme i po zakonu, potpuno poštovanje ugovora o radu, odnos kompanije prema radniku odličan.
Zamerke kompaniji
Open space prostor, nemogućnost napredovanja, nezamenljivost srednjeg nivoa menadžmenta.
preporučujem
utisak postavljen: 08.02.2018.

Junior SysAdmin

Miloš K., Beograd
odbio/la ponudu
pozitivno iskustvo
Kako je izgledao proces
Prvi krug, žena iz kadrovske i rukovodilac tima, prijatni ljudi. Upoznavanje, prošli smo kroz CV, pričali o poslovima u prethodnim firmama. Klasična pitanja, šta bih doneo timu, koliki mi je otkazni rok, situacija sa prethodnog posla koju sam uspešno rešio i na koju sam ponosan, koliku platu očekujem i sl... Intervju je trajao oko pola sata, generalno bez bilo kakvih zamerki. Meni lično ne odgovara njihovo radno vreme, 8h i 30 min dnevno, sa jednom pauzom od sat vremena. Takođe, plata je fiksna u smislu, ono što dogovorite u startu se retko menja tokom karijere (bar sam ja tako razumeo). Radno vreme je klizno i može da se dođe između pola 9 i 9. Pohvalio bih oglas koji je kratko i jasno napisan, kao i skup tehnologija koje se koriste.

utisak sa intervjua postavljen: 02.08.2018.

BI & DWH Developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
negativno iskustvo
Kako je izgledao proces
Prvi krug testiranja su bili logički testovi, zatim čitanje bar chart-a i najosnovnije kalkulacije gde je dosta pitanja bilo loše definisano ili gde nije postojao tačan odgovor što mi govori da ni onaj ko je pisao test ne razume neke najosnovnije stvari, zatim je na kraju usledio HR test od gotovo 300 pitanja. Drugi i finalni krug je razgovor sa HRom i šefom BI odeljenja, gde se najmanje postavljaju stručna pitanja, a više se vređa kandidat. U životu nisam doživeo negativnije iskustvo na razgovoru za posao, gde su me nazivali lažovom i vređali. Ja mogu da razumem da neko može da sumnja u nečiju stručnost pa da kroz stručna pitanja pokušava da shvati koliko je znanje kandidata, ali pitanja koja su meni postavljana i na koja sam dao iskren odgovor su bila standardna HR pitanja. Npr. pitanje gde sam nazvan lažovom je bilo: "Ako bi imao kolegu koji manje radi od tebe, a isto ste plaćeni, kako bi se osećao zbog toga?" Ja sam veselo odgovorio da bi mi bilo drago za njega i kroz primer sa trenutnog posla objasnio kako već imam takvu situaciju i da sam ja cool sa tim ako je šef cool sa tim, jer je to ultimativno njegova odluka i ja se ništa ne pitam. Uostalom, na svakom poslu neko radi više, a neko manje. Nervirati se zbog toga je totalno uzaludno. Ali eto, dotična gospođica iz Raiffeisen-a je očigledno mislila da takav stav nije moguć, pa umesto da sasluša moj odgovor odlučila je da mi kaže, citiram: "Ti lažeš", pa se okrenula ka koleginici iz HRa i rekla "Ovaj nas laže". Skroz je logično da kada čujes drugačiji stav, sa kojim se ne slažeš, tu osobu nazoveš lažovom, pogotovo na razgovoru za posao. Tokom celog intervjua sam bio napadan kao da sam predmet istrage, a ne intervjua za posao, ovo je samo jedan primer. To nije način na koji se treba odnositi prema bilo kom kandidatu, kamoli ka senior developer-u. Naravno posle razgovora sam im javio da nećemo sarađivati i da me ne uzimaju u dalje razmatranje jer ne mogu da sarađujem sa osobama koje su toliko neprofesionalne. Nikakvo izvinjenje nisam dobio.

utisak sa intervjua postavljen: 26.04.2018.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija