O kompaniji
3
Iskustva
6
Plate
Poslovi
Serengeti d.o.o. Kragujevac logo

Serengeti d.o.o. Kragujevac

3
07.03.2023.

Srpski developeri opravdali poverenje

Helloworld

Planirana nova zapošljavanja u jednoj od najvećih regionalnih IT kompanija

Regionalna konsultantska kompanija za razvoj softvera Serengeti d.o.o. iz Hrvatske, nakon što je prošle godine u Kragujevcu otvorila svoj prvi međunarodni razvojni centar u Srbiji, ostvarila je u 2022. rast prihoda od 27%! Sudeći po novouspostavljenoj saradnji sa nekim od najvećih svetskih klijenata, poput Planet Payment-a, Emil Frey-a i Valamar-a, očekuje se da će i u narednom periodu prihodovani procenat nastaviti sa rastom. S tim u vezi, kompanija Serengeti ima u planu i nova zapošljavanja, kako u svojoj kragujevačkoj kancelariji, tako i u opciji remote-a za ostale gradove iz Srbije. Novi izazovni projekti, balans između poslovnog i privatnog života, kao i rad u međunarodnim timovima stavljaju Serengeti na visoko mesto kada je reč o uslovima rada i napretku ljudi iz njihovih vlastitih redova. Unapređenje direktora prodaje Ivana Milasa na mesto suvlasnika najsvežiji je primer refleksije poslovne kulture ove IT kompanije.

„Srpski softverski stručnjaci su za kratko vreme pokazali visok nivo znanja i posvećenosti, što je samo još jedan primer da smo ulaskom na srpsko tržište ponovo pogodili u centar kada je kadar u pitanju. Pred nama su novi uzbudljivi projekti koji će dodatno podići nivo našeg poslovanja, zbog čega već sada razmišljamo o zapošljavanju novih visokokvalifikovanih IT stručnjaka, kako u Srbiji tako i u ostatku regiona“, izjavio je ovom prilikom Goran Kalanj, CEO kompanije Serengeti.

Svesni vrednosti kvalifikovanih stručnjaka, Serengeti će pokrenuti i niz besplatnih radionica u Beogradu, Splitu, Sarajevu, Zagrebu i Varaždinu, na kojima će polaznici na licu mesta imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima FIYU platforme. Reč je o RAD platformi, produktu koji je ova kompanija lansirala na tržište 2020. godine. Beogradska radionica je planirana za april.

„Pored povećanja broja zaposlenih, kompanija Serengeti planira dodatna ulaganja u marketing i dalje širenje na globalnom tržištu, pre svih na tržište zapadne Evrope i SAD-a. Prisustvo na pet inostranih konferencija u prethodnoj godini, od čega su čak tri gostovanja bila u američkim gradovima Njujorku, San Francisku i Orlandu, dovoljno govore o pravcu u kojem Serengeti planira da širi svoje poslovanje“, dodala je Ana Milas, direktor marketinga i razvoja poslovanja kompanije Serengeti.

Serengeti nudi jedinstvene prednosti developerima, softverskim inženjerima, dizajnerima, DevOps-ašima, arhitektama, biznis analitičarima i testerima, poput mogućnosti rada na enterprise projektima, upoznavanje i rad sa različitim tehnologijama, međunarodne saradnje i mnoge druge pogodnosti. Samo neki od klijenata kompanije Serengeti su renomirana imena poput Erste Bank Serbia, nemački hospitality gigant Protel i slovenska logistička kompanija Epilog, kao i Addiko Bank, Nets, Mercury, Audifon, Knapp i drugi.

Pored Kragujevca, Serengeti ima kancelarije u Zagrebu, Bjelovaru, Varaždinu, a odnedavno i dva nova development centra u Splitu i Sarajevu koji su otvoreni prošle godine.

Za sva pitanja i dodatne informacije možete nas kontaktirati putem email-a zeljana.radovic@newmoment.com

Posetite profil kompanije Serengeti d.o.o.

Galerija